">

Csodatévő teafaolaj

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
gabi_feherTudjátok, van néhány olyan csodaszer, amire esküszöm, ami nélkül szinte el sem utazom, és amiket előszeretettel osztok meg veletek is, hátha nektek is hasznos lesz egyszer, mire jó egy-egy ilyen természetes alapanyag. A teafaolaj már régóta kedvencem, nyáron azonban még sűrűbben kerül a kezembe.

Jótékony hatásáról sokat lehet olvasni. Próbálom összefoglalni nektek a lényeget. A teafa Új-Zélandról származik és az ausztrál őslakosok is használták fertőtlenítő, antiszeptikus hatása valamint gyulladáscsökkentő hatása miatt. Elpusztítja tehát a gombákat, baktériumokat, vírusokat, remek napégés ellen. Kitűnően használható izom- és más fájdalom csökkentésére, az ínygyulladás és szájüreg daganatok, orrdugulás, bőrpír, torokgyulladás kezelésére. Vízzel hígítva szájfrissítő, és még fogkő ellen is jó. Amikor a gyerekeket megcsípi valami, picit hígítom és a csípésre teszem, nálunk ez nagyon bevált. Herpeszre is tökéletes, sőt képzeljétek, még arcmosásnál is jótékony hatása van. Olvastam azt is, hogy még a kezdeti stádiumban lévő pikkelysömört is kezelik ezzel. Ebben nekem személyes tapasztalatom nincs, de tény, hogy bőrproblémákkal kapcsolatban előszeretettel ajánlják még orvosok is ezt a csodaszert.

Ajánlják penész eltávolítására is. teafaolajA rovarok, élősködők nem szeretik az illatát. Ez nyáron különösen jó, hisz szúnyogot, kullancsot is elriaszt, ha bekenjük picit vele magunkat. Masszázsolajakba is keverik, mert arra is tökéletes.

Elárulok nektek egy titkot. Nekem nyáron a medence partjánál fürdés előtt van egy rituálém. Egy tégely vazelinbe még otthon 20 csepp teafaolajat teszek. Mielőtt lemegyek a medence partjára, vagy mondjuk a strandra, bekenem vele a szeméremajkaimat, ezzel tudom megelőzni az esetleges fertőzéseket. Szerintem ez nálunk nőknél nagyon fontos, hogy vigyázzunk magunkra, és inkább gondolkodjunk előre. Egyébként néha mosásnál is használom. Néhány cseppet teszek a ruhákra, és tudom, hogy ezzel is extrán védem a családomat.

Jövök még a nyáron nektek csodaszerrel, mert ezeket most elkezdtem összegyűjteni fejben, hogy megosszam majd veletek.

Puszi: Gabi