">

Csodatevő olajak

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Elárulok egy titkot nektek, ami talán nem is annyira nagy titok. Viszont nagyon igaz. Esküszöm a hidegen sajtolt olajakra. Az a tervem, hogy szépen sorban bemutatok nektek majd mindig egy-egy olajat bővebben is, és a jótékony hatásukról is fogok írni. Párom, Attila biorezonanciás vizsgálat után mindenkinek személyre szabottan szokta megadni, hogy milyen olajkeveréket fogyasszon az illető, mire van a szervezetének szüksége. A hidegen sajtolt olajak és a magok azért szuperek, mert ha felszívódási problémával is küzdesz, könnyedén be tud épülni a szervezetedbe minden jótékony hatóanyag, ami bennük található. Egyébként az emberek óriási százaléka küzd felszívódási problémával, mert például akármilyen jó vitamin, ha kemikáliával van előállítva, akkor máris kevésbé épül be. Én ezért javaslom már évek óta mindenkinek az olajokat.

Nekem minden reggel gyümölcslével indul a nap, amelybe egy korty hidegen sajtolt olajkeveréket teszek. Terhesség, stressz, vagy akármilyen terhelés miatt jól jöhet a szervezetnek az olajozás. Ahogy a gépeknek is kell egy kis olaj, vagy az autóknak az olajcsere, úgy nekünk is jól jön :-)

Én azt vettem észre, hogy nekem a terhességeim alatt ezek az olajak rendkívül sokat segítettek. Azért lesznek ilyenkor a kismamák kívánósabbak, mert nincs a szervezetükben elegendő tápanyag nekik és a babájuknak. Ha egy korty olajjal kezded a napot, amelyben megtalálható minden, ami neked és a pocakodban növekvő porontyodnak kell, akkor nem fogsz többet enni, megadja neked a teltségérzetet, és ezért nem is fogsz annyit hízni. Mert az agyad nem küldi a jelzéseket, hogy mire van még szüksége a szervezetednek pluszként, hiszen megadsz neki mindent. Megvan az a vitaminkészlet, ami neked és a babádnak kell. Én onnan is tudom, hogy ez tényleg működik, hogy amikor egyszer-egyszer terhesség alatt úgy mentem el utazni, hogy nem vittem magammal az olajkeverékemet, akkor aznap azonnal éhesebb is voltam. Egy egészséges állapotosságot szerintem meg lehet úszni 8-9 kilós hízással.

Még egy jó hozadéka van az olajoknak. Egyszerűen nem amortizálódtam le annyira. Nagyon sok olyan szomorú történetet hallottam, hogy sokkal kevesebb lett a kismamának a haja, töredezett lett a körme, rosszabb a foga és sorolhatnám. Ezeket a dolgokat én mind megúsztam az olajoknak köszönhetően.

Talán az olajok miatt terhességi vitamint sem ettem annyit. Annak egyébként én nem vagyok a híve, hogy azt a nők túl sokáig szedjék. Óriásira hizlalja a babát, ha a terhesség alatt végig szeditek. Ezeket úgy készítik, hogy minden szívódjon fel belőlük, a természetes vitaminból ellenben csak annyit vesz fel a szervezeted, amennyi kell, a többi kiürül. A tested magától tudja, hogy mi az a limit, amit meg tud szülni. Csínján kell bánni ezzel! Nem biztos, hogy jó, ha egy óriási baba nő benned, miközben meg is kell majd azért szülnöd.

Na de vissza az olajokhoz. Nem fogsz hízni, nem fogsz amortizálódni, és székleted is lesz tőle rendszeresen. Ezek a pozitív hatások járnak az olajkeverékkel. Ugye, nem hangzik rosszul? :-)

Egyébként nekem a csíkosodás ellen is volt olajkeverékem, amit körömvirágkrémbe kevertem. Nem fog nagyon felszívódni, de fogja ápolni a bőrt. Gyerekkoromban balettoztam és már akkor lettek növekedési csíkjaim, ezért tartottam tőle, hogy a pocakomon és a mellemen is lesz a terhesség hatására csík. Nem lett :-) Be kellett vezetnem ugyan néhány olyan pizsamát, amit nem sajnáltam amiatt, hogy olajos lesz, de csíkom nem lett. Sajnos ez a krém-dolog teljesen személyre szabott. Azért próbálom megkérdezni Attilát, hogy tudunk-e erre is valami általános receptet mondani, de ami nekem jó volt, nem biztos, hogy nektek is jó lesz. Érdemes ezzel kapcsolatban azért szakemberhez fordulnotok.

Aktuális kismamáink, kitartás! Rékával veletek vagyunk! A hidegen sajtolt olajokkal történő megismerkedést pedig mindenkinek, kortól, nemtől, állapottól vagy állapotosságtól függetlenül szívből ajánlom!

Puszi: Gabi