">

Együk – ne együk?

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Nem titok, hogy az Anyakanyar alkotói csapatának tagjai nem csak akkor kezdtek természetgyógyász férjem rendelőjében előfordulni, amikor az Anyakanyart elindítottuk. A biorezonanciás vizsgálat során az egyéb vitamin- és ásványi anyagok pótlása mellett hol ilyen, hol olyan ételekkel kapcsolatban hívta fel Attila figyelmüket arra, hogy mit ne egyenek, mire figyeljenek. Vannak ételek, amelyeket kompletten kiiktatott az étrendjükből. Réka például gluténérzékeny, neki erről kellett lemondani, de van olyan is, hogy egy-egy étel csak néhány hónap erejéig nem fordulhat elő a tányéron. Hogy mi ennek az oka? Az étel intoleranciának három fajtája van, és ebből kettő hidegen sajtolt olajakkal jól kezelhető, orvosolható.

Az örökletes étel intoleranciát kezelni, gyógyítani nem lehet. Olykor előfordul, hogy 6-7 éves korára kinövi a gyerek, hogy mondjuk lisztérzékeny, vagy nem tud olajos magvakat enni, de sajnos erre ritkábban van csak esély. Ezzel meg kell tanulni együtt élni.

Van azonban az ételintoleranciának olyan fajtája, melyet főleg a finomított ételek okoznak, vagy az emésztő rendszer instabil volta, terheltsége. Utóbbi gyakran előfordul antibiotikum kúra után, ezért is fontos, hogy már a kúra idején is szedjünk valami olyan készítményt, ami a bélflóra helyreállításáért felel. Az instabil emésztőrendszert, így az étel intoleranciát a finomított ételek is okozhatják, ezért ilyenkor különösen érdemes kerülni, bár szerintem mindig érdemes kerülni a szintetikus ételeket, a készételeket, a húskészítményeket. Tudjátok! A hátterében lelki okok is állhatnak és az érzelmi háttérrel is összefüggésben van az, hogy egy-egy étel nem esik jól. Ha gondolatilag legyengítjük a védőpajzsunkat, akkor bizony az immunrendszeri gyengeséggel jár az instabil emésztőrendszer is. Ezért nem elég, ha csak a testünket gyógyítjuk, holisztikusan kell nézni az embert, egészben. A vegetatív idegrendszert és az immunrendszert együtt kell kezelni, mert sokszor a stressz is okozza azt, hogy az emésztőrendszerünk instabil.

Ilyen esetekben B vitamin pótlásra van általában szükség, ami az alábbi hidegen sajtolt olajakban található meg: búzacsíraolaj, homoktövis olaj, sárgarépa olaj, mákolaj.

Általánosságban ezeket lehet ezzel kapcsolatban elárulni nektek. Ez persze nem helyettesíti azt, hogy magatokat figyeljétek, és személyre szabottan is kidolgozzátok, akár szakemberrel közösen, hogy mire van szükségetek ahhoz, hogy kigyógyuljatok az étel intoleranciából. De ha valami nem esik jól, akár úgy általában, akár bizonyos napszakokban, és furcsa tüneteket észleltek, akkor joggal gyanakodtok arra, hogy a szervezetetek nem jól reagál rá, és akkor bizony lehet, hogy étel-intoleranciáról van szó.

Van még olyan kérdés, amit nem érintettünk? Írjatok és próbálunk rá Attilával válaszolni!

Puszi: Gabi