">

Folytatódik az olajkörkép

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Egy vicces hasonlat jutott eszembe. Nemrégiben elindult újra a Dallas sorozat. Ott az egész család olajban utazik. Kicsit mi is. Férjem, Attl Attila természetgyógyász, és már magam is írtam nektek korábban is arról, hogy időről időre bemutatunk nektek egy-egy olyan olajat, amit ha reggelenként, éhgyomorra egy kiskanállal bekanalaztok, akkor sok-sok betegséget, problémát, kellemetlenséget tudtok megelőzni vele. Én egyébként van, hogy olajkeveréket kapok állapotomnak megfelelően Attilától, ami azt jelenti, hogy a különböző olajakat nyugodtan össze is keverhetitek, és abból fogyaszthattok egy-egy teáskanállal reggel.

Attila úgy szokta nekem magyarázni, hogy a hidegen sajtolt étkezési olajak előnye, hogy telítetlen, Omega-3, -6, illetve -9 zsírsavakat tartalmaznak, ezért mindig képesek felszívódni. Ezt már említettem nektek, de nem lehet elégszer elmondani. A stressz, a különböző eredetű krónikus bélgyulladások miatt az emberek nagyon nagy százaléka küzd felszívódási problémákkal. Ilyenkor a vitaminok,  étrendkiegészítők nem tudnak beépülni a szervezetünkbe. És ezért jobb ezekhez képest az olaj. Bármilyen gyógyszeres kezelés mellett ihatjátok, szerintem ez is jó bennük.

A lenmagolajról szeretnék most néhány dolgot elárulni nektek. Antioxidáns hatásánál fogva az egyik legértékesebb olaj. Magas a vitamin-, az ásványianyag- és az Omega-3 zsírsavtartalma. Javítja az emésztést, csökkenti a vérsűrűséget, májtisztító hatású. Használhatjuk szív- és érrendszeri betegségek, valamint daganatos megbetegedések megelőzésére és kezelésére is. Csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást. A lenmagolaj gyorsítja az edzés utáni regenerálódást és enyhíti az izomlázat is. Kicsit kesernyés ízű lesz, de egyáltalán nem vészes. Ne gondoljatok semmi rosszra!

Ha elkezdtek rendszeresen fogyasztani egy olajat, számítsatok rá, hogy nem azonnal fejti ki hatását. Minimum három hétre van szükség a hatás eléréséhez. Egy ilyen olajkezelésnek az az előnye, hogy gyógyszermentes, de gyógyszer szedése mellett is végezhető. Az ezzel elindított gyógyhatású folyamat sokkal stabilabban fejti ki hatását, mintha gyógyteát innánk. Mivel az olajak vitaminokat is tartalmaznak, ügyelnünk kell rá, hogy ne adagoljuk túl őket. Az ajánlott mennyiséget fogyasszuk belőlük, ne többet!

Puszi: Gabi