">

Dolgos karácsony

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
gabikosztumosMióta gyerekeim vannak, nem volt még ilyen Karácsonyunk. Folyamatosan próbálok és esténként játszom, még a két ünnep között sem lesz leállás. Koltai Róberttel és velem a főszerepben mutatják majd be a Thália Színházban a Jelenetek két házasságból című darabot, amit egyszerűen kénytelenek vagyunk az ünnepi időszak ellenére próbálni. Ma is színház, még holnap is színház, egyedül a kedd és a szerda lesz úgy igazán szabad.

Hogy mikor jut időm a szokásos gyertyafestésre és sütögetésre a gyerekekkel? Úgy tervezem, hogy hétfőn az estét leszámítva itthon tudok maradni. Úgyhogy majd akkor előkerül minden szükséges hozzávaló, ami egy jó kis karácsonyi sütihez, meg a saját készítésű ajándékgyertyák készítéséhez kell. Egy nap alatt hangolódom rá így az ünnepre. Már alig várom… Gondolhatjátok. Nagyon hálás vagyok azért, hogy mindenki segít nekem, és hogy ez tényleg egy közös fáradozás, hogy időben elkészüljünk mindennel, amitől ünnep az ünnep.

Az ajándékokat már korábban beszereztem. piros karacsonyEzeket nem szeretem a végére hagyni. Remélem, hogy sem Böske néni, sem Attila nem olvassák éppen ma el az Anyakanyart, mert elárulom, mit kapnak. Böske néni imád festeni és tehetsége is van hozzá. Úgyhogy vele kapcsolatban egy művészbolt felé vettem az irányt. Vízbázisú olajfesték, vászon és ecset az ajándék. Remélem, hogy fog neki örülni és csodaszép képekkel gazdagítja a már meglévők sorát. Attila ajándéka miatt többekkel szövetkeztem. Először is horgásztársa segítségét kértem, mert tudtam, hogy egy új horgászbotra vágyik, valami speciális orsóval. Ne kérdezzétek pontosan, mi ez! Nyilván én sem tudom, ezért is kellett nekem a szakértő segítség. Aztán persze jött a következő kihívás. Hogyan rejt el az ember lánya úgy egy horgászbotot, hogy a férje ne találja meg a lakásban… A szomszédokat is bevontam a tervbe, így most végül náluk rejtőzik Attila álma, vágya, ez a bizonyos csodapecabot. A gyerekek kedvenc számítógépes játékuk figuráit kapják meg. Ezek ilyen jó kis plüssök, így akkor is tudnak majd velük játszani, ha nem kapcsolják be a gépet, ami azért lássuk be, nem hátrány.

Gondolkodtam, hogy mit kérek az ünnepre. Az ajándékomat én már korábban megkaptam, ezt bevallom töredelmesen. Tönkrement az előző telefonom, és szükség volt egy újra. Attila pedig elárulta, hogy egyébként is egy új telefonnal szeretett volna meglepni, úgyhogy úgy döntöttünk, az én Jézuskám hamarabb érkezik. Belaktam már az új készüléket, és imádom. Nekem ez volt a nagy ajándék. És hogy mit kérek még? Semmi mást, mint sok-sok békét, szeretetet, hálát a szívünkben, nyugalmat a lelkünkben. Sűrű volt ez az év, és óriási öröm nekem, hogy év végére a Mikulásgyárral közösen elkészíthettünk egy olyan gyereklemezt, amelynek teljes bevétele jótékony célokat szolgál. A MákosGubás és CzutorBorsók formáció, amelyet a Belmondo zenekarból ismert Czutor Zolival közösen alkotunk, alkotótársunk pedig Pálfy Zsolt, így már egy saját albummal is büszkélkedhet, amit nagy-nagy örömmel készítettünk a gyerekeknek. Van rajta egy karácsonyi dal is. Angyalkás! Ha megvásároljátok ezt az albumot, a Mikulásgyár segítségével rászoruló gyermekeket támogattok, hogy minden gyereknek szebb legyen a karácsonya.

Szép ünnepvárást, jó készülődést nektek!

Puszi: Gabi