Na erre szokás mondani, hogy ilyen aztán nincsen. Mert hogy általában azt hiszi az ember, hogy ami egészséges, az már nem is lehet jóízű, finom meg aztán pláne nem. Pedig nagyon sok olyan harapnivaló készíthető, és mi időről időre igyekszünk is nektek ilyeneket bemutatni, amelyeket ha nem is mindig büntetlenül, de jó szívvel (és jó étvággyal) lehet enni. Ma egy olyan videót elevenítünk fel, amelyet tavaly készítettünk a Chefparade Sütiműhely és Csiszér Dóri segítségével. Akkor éppen abból az alkalomból kértem segítséget,hogy a kislányom, Anna első szülinapjára egészséges édességgel szeretnék előrukkolni a családnak. Most eszembe jutott, hogy mi lenne, ha egy év elmúltával ismét előkeresném ezt a receptet (mert megsúgom, annyira finom, hogy nem csak babáknak és nem csak felnőtteknek ajánlom sok szeretettel!
És hogy ne kelljen jegyzetelnetek, ide is írjuk a receptet, hogy könnyebb dolgotok legyetek. Alma és sárgarépa általában mindig akad otthon, szóval ehhez a
Almás-répás minitorták (letölthető itt: Almás-répás minitorták recept)
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 2 bögre reszelt alma
- 2 bögre reszelt répa
- 2 bögre nádcukor
- 2 tojás
- 1 bögre darált mandula/mogyoró/kókusz (ízlés szerint)
- 2 bögre liszt
- 2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 bögre olaj
Elkészítés:
Az almákat és a répákat már előre meghámozzuk és lereszeljük, majd kicsit félretesszük. Az egész tojásokat habverővel összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. Itt már átváltunk fakanálra, azzal dolgozunk tovább. A liszthez hozzákeverjük az összes fűszert, majd mehet bele a darált mandula vagy darált mogyoró vagy kókuszreszelék (amelyiket választjuk, vagy ami éppen van otthon). és a végén természetesen a reszelt alma és répa is. Muffinformába töltjük – hogy könnyebb legyen mosogatni, ajánlom a kis papírkapszlikat, így nem fog beleragadni a formába. Kb. 30-40 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük. Amíg sül, elkészítjük a mázat, amellyel majd bevonjuk.
Hozzávalók a mázhoz:
- 10 dkg natúr krémsajt
- 12 dkg porcukor (vagy megőrölt barna cukor)
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 evőkanál vaníliakivonat
- 5 dkg lágy vaj/ margarin
S hogy még finomabb legyen, egy könnyű vaníliás túrókrémet is készítünk mellé, azzal tálaljuk. Az alábbi hozzávalókat könnyedén összekeverjük, és máris kész a finom babatorta.
- 200 gr ricotta
- ½ vaniliarúd kikapart belseje
- 2-3 evőkanál méz
- natúr joghurt
Reszelőt és bögrét elő, álljatok neki, nem fogjátok megbánni!
Puszi: Gabi