">

Egy csepp(ke) mese

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , , , , ,
Cseppke. Anyukás csoportokban ez a név már szinte fogalom, nagyon sokan szerették meg a bájos kamáslis tipegő-hálózsákokat, amelyeket sok évvel ezelőtt két kisgyermekes anyuka, Giret Fruzsi reklámszövegíró és grafikus barátnője, Laár Györgyi álmodtak meg. A Cseppke termékek az egyszerű, szerethető, kedves mintákkal, a puha anyagokkal hamar a gyerekszobák kedvencei lettek. Az anyukák pedig nagyokat sóhajtva húzták be maguk mögött az ajtót, pláne azok, akiknek a csemetéik gyakran kitakarózott (kezeket fel!) 

A cuki hálózsákok legnagyobb előnye, hogy a gyerkőcök a lábikójukat szabadon kidughatják, ezáltal szabadabb lesz a mozgásterük, akár el is tudnak indulni anya-apa ágya felé éjszaka, de mégis be vannak burkolva egész éjjel, nem fáznak meg, nincs kinn a derék, nincs kinn a pocak. Alvás közben fordul a kis tulajjal együtt, mint egy takaró, de nem tekeredik meg, mint egy babahálózsák. Szóval szuperül ki van ez találva na, nem csoda, hogy nagyon sok helyen nélkülözhetetlen kedvenc lett. És ez most még csak fokozódni fog! Fruzsi és Györgyi ugyanis egy szuperjó egyedi dologgal rukkolt elő, a Cseppke családban eddig megtalálható párnák, sapkák, mesekönyvek és kendők után: elkészült ugyanis a Cseppke Tente applikáció. Napjainkban legfőbb kiegészítőnk, ami mindig kéznél van, kétségtelenül az okostelefonunk, hasznos és praktikus tehát, ha a gyermekünket lecsitító, neadjisten elaltató megoldásokat is ezen keresünk. Ha letöltjük – akár az App Store-ból, akár a Google Play áruházból az appot, akkor már csak választanunk kell. Kicsi gyerekek anyukái gyakran beszámolnak róla, hogy a gyerek csak kocsiban alszik el. Vagy a porszívó zajára. Esetleg imádja az esőt. Na szóval a Cseppke Tente applikáció nekik is nagy barátjuk lehet, hiszen kifejezetten kisbabás szülők számára készült altatózajok közül lehet választani. A nagyobb gyermekek számára hangos mesék is vannak az appban, méghozzá a baba- és tipegőhálózsákokon szereplő figurák kalandjai azok, amelyek meseterapeuta szakpszichológus tanácsadásával születtek. Csiga, kutya, cica, nyuszi, birka, zsiráf, fóka, süni, varjú, bagoly, pingvin, tündér, egyszarvú, béka, kisautó, tűzoltóautó, panda, elefánt, dinó, jegesmedve, vonat – ezek a minták, és róluk szól tehát 1-1 mese, amit az applikáció segítségével meg tudtok hallgatni. 

De a java, az igazi varázslat még csak most jön! “Életre kelt Cseppke” – ezt a gombot kell választanunk az appon, majd ráirányítani a készülék kameráját a hálózsákon található mintára. A figura ekkor megmozdul és dalra fakad, vagy egyszerűen csak jó éjszakát kíván kisgazdájának. Egészen biztosan nem akad olyan apróság, aki ettől ne hatódna meg és ne adná meg magát könnyebben az esti rutinnak, netalántán szeretné eggyel könnyebben magára ölteni a hálózsákját, mint általában szokta. A megelevenedő figurák és a mesék segítik a kisgyermek kötődését a zsákocska iránt, megadják a biztonságot és meséssé varázsolják az altatást. Nem kell ehhez mást tenni, csak az appot letölteni és az újszériás tipegőhálózsákot, vagy a BigFace kollekció esetén a zsák mellé küldött varázskártyát elővenni otthon. 

Ha nálatok aktuális a hálózsák vásárlás, irány a Cseppke oldala, és akár aktuális, akár nem, teszteljétek az appot, imádni fogjátok!