">

Ez nem mese! – most ti jöttök!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Egyszer volt, hol nem volt… és boldogan éltek, míg meg nem haltak. Ismerős, ugye? Hát persze, hiszen egészen biztosan találkoztatok már ti is ezekkel a mondatokkal, akár akkor, amikor még a szüleitek meséltek nektek, akár akkor, amikor már anyaként-apaként kellett helytállni a gyerek altatásakor. Kicsit unalmas egy idő után, nem igaz? És bár a meseirodalom csodás és változatos, kezdve a népmeséktől, a nagy klasszikus Andersen- és Grimm-mesékig, eljutva egészen a lekörözhetetlennek tűnő Disney vagy egyéb rajzfilmes mesékig, valószínűleg minden családban egyszer csak felbukkan az az igény, hogy legyen saját mese. Nálunk legalábbis ez a helyzet. Hiába tucatnyi mesekönyv, kell az a mese, ami olyan hősökkel indul hajmeresztő kalandokra, amilyet csak a csemeténk megkíván, ami úgy csűri-csavarja a történetet, hogy a gyerekünk teljesen megelégedetten hunyja végre álomra csillogó szemét. Ami épp csak annyira agresszív és erőszakos, amennyire mi szeretnénk, amelyben nem csapkodják szegény macsekok fejét csalafinta kisegerek, és amelyben senkit sem esznek meg a farkasok. Már ha mi nem szeretnénk.

Egészen biztos, hogy nagyon sok fiókban, na jó, ma már inkább laptopba írva lapulnak megálmodott történetek, sok elképzelt figura és fordulat született meg már akár a ti fejetekben is. De ha eddig még nem is volt idő leírni és közkinccsé tenni, most eljött az idő! Azt vettük ugyanis a fejünkbe, hogy készülő karácsonyi meglepetésünkhöz, az Anyakanyar Mesetárhoz, amelyben minden nap egy-egy új ajándékmesét tölthettek majd le a mi előadásunkban, egyben tehetséget is kutatunk. Úgyis a tehetségkutatók szezonját éljük, lássuk hát, milyen rejtett kincsek várnak megismerésre.

Tehát jöjjön akkor a felhívás, anyukák, apukák, nagymamák, nagypapák, figyelem! :-) Mától azaz október 15-től egészen november 15-ig várjuk a saját készítésű meséiteket az info@anyakanyar.hu email-címre. A legjobb mesék bekerülhetnek az első Anyakanyar-karácsony mesetárába, hogy sok-sok kisgyerek örülhessen neki esténként. Mindegy, hogy tündérekről, manókról, kutyusokról, dinókról, vagy vulkánokról szól-e a mese, sírni vagy nevetni kell-e a végén, írásra fel tehát! Nem komplett könyveket várunk, hanem maximum 2-3 oldalas, 5-6 perc alatt elmesélhető kalandokat, történeteket. És mi lesz, ha nagyon-nagyon sok remek mese érkezik? Legyen így, hogy a bőség zavara miatt át kelljen szerkesztenünk a már alakulóban lévő mesetárat. Még nagyon sok tervünk van, és igen, most kétségtelenül itt az alkalom, hogy együtt kanyarodjatok velünk! És ez most nem mese! :-)

Puszi: Gabi és Réka