">

Mese hideg napokra

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
gabireka_hopelyhesArra jöttünk rá, hogy most nem bánjuk, hogy itt a hidegebb idő. Végre lesz időnk bekuckózni a nagy fotelbe, magunkra teríteni a takarókat és egy meleg tea mellett újra elővehetjük a gyerkőcök kedvenc mesekönyveit. Szerencsére még nem túl nagyok a képzelet világához, örömmel kalandoznak velünk együtt a mese országában.

Szeretjük az olyan meséket, ahol a szeretet, a jóság és az elszántság vezet a pozitív végkifejlethez. nem tudjuk ti hogy vagytok vele, de minket mindig megnyugtat a mese. Szeretjük, hogyha győz a jó, a gonosz pedig elnyeri méltó jutalmát. Úgy gondoljuk ebből gyermekeink is sokat tanulhatnak, ráadásul a gyerekek a mese hallgatása közben tanulnak, elemeznek, döntéseket hoznak, fejlődik a személyiségük. Attól jó egy mese, ha a történetben az értékek a helyükön vannak, ha van egyértelműen jó és egyértelműen rossz szereplője. Hideg időhöz pedig hidegebb mese dukál, ezért is esett a választásunk a Hókirálynőre, ami egyébként nemsokára bemutatásra kerül a hazai mozikban is.

plakat hokiralyno

A történet szerint egy távoli vidéken, ahol elvarázsolt hadihajók fagynak jéggé, és városok alusznak örökös téli álmot, élt egyszer egy bátor testvérpár, Gerda és Kai. Édesapjuk, Vegard varázsló különleges hatalommal bírt: olyan tükröket készített, amelyek megmutatták, milyen érzéseket, vágyakat rejt az emberek lelke. Ám a fagyos szívű Hókirálynő, aki a világot örökké tartó téllel sújtotta, nem nézte jó szemmel, hogy a birodalmában van valaki, aki képes a legtitkosabb érzéseket is feltárni.

Egy napon a gonosz királynő a sarki széllel Vegard mestert és feleségét, Unát elragadta gyermekei mellől, és jégszoborrá változtatta. Évekkel később a Hókirálynő egyik szolgája, Orm, a troll egy árvaházban felfedezi Vegard varázsló fiát, Kait. A sarki szél ekkor Kait is elragadja húga, Gerda mellől, egyenesen a királynő palotájába, aki arra készül, hogy őt is jéggé dermeszti.

A Hókirálynő nem is sejti, hogy Gerdát és Kait olyan szoros kapocs köti össze, amit még ő sem törhet szét. A bátor lányka felkerekedik, hogy hűséges barátjával, Lutával és a megszelídített trollal megkeresse szeretett testvérét, Kait. Kalandos útjuk során számos veszéllyel kell szembenézniük. És hogy mi lesz a vége? J Kiderül október 26-án hétfőn 18.00 a premier előtti vetítésen, ahova most jegyet is nyerhettek a családnak a Freeman Film jóvoltából, ha velünk játszotok a Facebookon!

Mi ott leszünk!

Puszi:

Gabi és Réka