">

Egy régi mese új élete

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Egyetlen mese sem kerülheti el a sorsát. Robinson Crusoe kalandos története évszázadok óta sok-sok gyereket és felnőttet elvarázsolt már. Daniel Defoe regényhőse Robinson Crusoe még 1719-ben kelt életre. A történet aztán a későbbiekben is több színházi és filmes feldolgozást is kapott. Ez alkalommal a Villám és varázsló készítői döntöttek a feldolgozás mellett, ráadásul egy talán ritkaságnak számító animációs darabot küldenek a vásznakra. A látványos, 3D-változat április 7-én kerül a magyar mozikba, és az Anyakanyar követői közül néhány szerencsés olvasó már premier előtt megnézheti. Játék a Facebookon nemsokára, itt az oldalon meg egy kis kedvcsináló. Mert moziba járni jó, és egy ilyen klasszikus történetet minden generációnak meg kell néznie egyszer! Itt a remek alkalom!

Idézzük fel a történetet:

Egy egzotikus kis szigeten, boldogan él mókás állatbarátaival Kedd, a nyílt és barátságos papagáj. Azonban Kedd folyton csak arról álmodozik, hogy egyszer majd felfedezi a világot. Egy heves vihar után barátaival együtt egy igencsak furcsa szerzetet találnak a tengerparton: Robinson Crusoe-t.

robinson crusoe 1

Kedd azonnal látja, hogy Crusoe jelenti számára az esélyt, hogy elhagyja a szigetet és új földeket fedezzen fel. Hasonlóképpen, Crusoe is hamar rájön arra, hogy az életben maradáshoz szüksége van Kedd és állatbarátai segítségére.

robinson crusoe 2

Ez elsőre nem mindig könnyű, mivel az állatok nem beszélnek emberi nyelven. Lassan de biztosan megtanulnak harmonikusan együtt élni egészen addig, míg egy napon kényelmes életüket teljesen fel nem dúlja két vadmacska, akiknek feltett szándékuk, hogy átvegyék a sziget irányítását.

robinson crusoe 3

Nagy csata alakul ki a macskák és a baráti társaság között, de Crusoe és az állatok hamarosan rájönnek mit jelent az igaz barátság.

„A korábbi filmjeink forgatókönyve mind eredeti történeteken alapult. Ezúttal úgy gondoltuk, jó lenne egy már jól ismert történetet használni az új projektünk alapjául. A kutatómunkánk eredményeként találtuk meg ezt a forgatókönyvet, amelyet a nyugati irodalom első bestsellere, Daniel Defoe Robinson Crusoe-ja ihletett. Furcsa módon, ezt a jól ismert mesét a világ leghíresebb hajótöröttjéről még soha nem dolgozták fel, mint animációs filmet és az író megközelítése nagyon megtetszett nekünk. Ezúttal nem Robinson szemszögéből mutatják be a történteket, hanem a szigeten élő állatok szemein keresztül láthatjuk, mi történik az ott rekedt Robinsonnal.

robinson crusoe 4

A főhős Kedd, egy tizenéves papagáj, aki meg van győződve arról, hogy rengeteg más világ is létezik még az ő kis szigetükön túl. Crusoe érkezése bizonyítja igazát és ezért Kedd mindent megtesz azért, hogy összebarátkozzon ezzel a furcsa szerzettel, annak reményében, hogy egy nap együtt elhagyják majd a szigetet.” – mondja el Ben Stassen rendező a filmről.

A Robinson Crusoe április 7-től a mozikban 3D-ben is!