">

Egy falat Itália

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Van az úgy néha, hogy egy-egy ország úgy rabul ejti az embert, hogy időről időre újra szeretnénk átélni az ihletett hangulatot. Vannak kultúrák, amelyek minden elemükkel hatnak ránk, és örömmel keressük fel városaikat, olvassuk könyveiket, nézzük filmjeiket, vagy éppen élvezzük a gasztronómiai csodáikat. Olaszország valószínűleg mindenki szívét elvarázsolja, aki egyszer eljut oda, és ebben természetesen óriási része van a történelmi múltnak, annak a rendkívül sokszínű műveltségnek, amely annyi mindennel ajándékozott meg bennünket. Zeneszerzők, költők, építészek, festők mellett megannyi finom csemege is dicsőíti ezt az országot, hiszen ki felejtené el, hogy az olaszoknak köszönhetjük a parmezánt, a tiramisut, sőt az alapját képező savoiardi névre hallgató babapiskótát, a nagyszerű pastákat és persze a pizzát. Nem beszélve a grappáról, a limoncelloról és a fantasztikus cappuccinóról :-)

Szóval könnyedén kerülhetünk bármikor olasz hangulatba, hiszen a rendkívüli népszerűségnek köszönhetően ezek az olasz finomságok nálunk is, nekünk is mindig kéznél lehetnek. És mivel Olaszország számunkra maga a nyár (jó, jó tudjuk,  hogy ott is van rossz idő, meg árvíz, meg hó, meg minden, de valahogy mégiscsak a nyarat idézi leginkább), most a borongós őszön azt vettük a fejünkbe, hogy kicsit felidézzük az olasz hangulatot.

Kipróbáltuk, megkóstoltuk, megszerettük! Szóval a Fragola pizzáját a csodálatos, általunk nyáron már tesztelt és nagyon is ajánlott fagyijukhoz hasonlóan csak ajánlani tudjuk nektek is! Minden olyan esetre, ha például nincs kedvetek főzni, vágytok egy kis kényeztetésre, és jólesne egy falat Itália. Próbáljátok ki ti is, nem fogjátok megbánni!
Puszi: Gabi és Réka