">

Egy igazi csajos szülinap
A szülinapi zsúr nehéz műfaj. Sokan úgy kezdik, hogy évről évre annyi kis vendéget engedélyeznek a gyereknek, ahányadik szülinapról van szó. Vannak bevállalós anyukák, akik otthon készülnek játékkal, mókával, feladatokkal, úgy teszik emlékezetessé a szülinapot. Sőt olyan is van, aki azt gondolja, hogy elég összeterelni a gyerekeket, ha van rágcsálnivaló és üdítő, majd ők feltalálják magukat a torta felvágásáig. Mi azért inkább azt gondoljuk, hogy jobb, ha előre ki van találva, hogy mi is történjen, és a gyerekek nincsenek magukra hagyva a program alakításában. Így az unatkozásnak, vagy éppen egy kis vadulásnak is elejét lehet venni. A játszóházas szülinapok tökéletesek tudnak lenni, egy ideig. Aztán ahogy nagyobbak a csemeték, kell valami egyéb személyre szabott izgalom. Szerencsére ma már remek lehetőségek vannak, a gyerek szabadulószobától, a mesenyomozásig, a főzős szülinaptól a falmászásig. De mi van akkor, ha az ünnepelt, egy 9 éves kislány? Rékának is okozott egy kis fejtörést a program kiválasztása, de aztán eszébe jutott a tuti megoldást? Hová vágyódik egy tucatnyi 9-10 éves leányzó? Mi az, amiben már szívesen utánoznák az anyukájukat, és most már megtehetik? Hát egy jó kis szépítkezés minden kislány álma! 

A Tincses Sziget kínálatában sikerült is rábukkanni az álomszülinapra: a kis vendégeknek (és szüleiknek) elég a szépen feldíszített helyszínre megérkezni, a sós rágcsákról és az innivalókról, ünnepi dekorációról, terítékről a helyszín gondoskodik. Igazi csajos meghívót is biztosít a szalon, tehát a lánykáknak igazán nincs más dolga, mint megérkezni a megadott időben. Vasárnap délutánonként a szalonnak otthont adó Rózsakert Bevásárlóközpont szép lassan elcsendesedik, 4-kor, 5-kor szinte minden bezár, így senkit nem zavarnak a csilingelő lánykacajok, akik éppen az új frizurájuknak, vagy sminkjüknek örülnek. A kislányokat Rebeka zsúrján is 2 fodrász és egy sminkes-manikűrös vette kezelésbe.

Mindenki kapott frizurát, kedvükre választhattak a lányok, hogy fonatot, kontyot, loknikat szeretnének. Érdekesség, hogy a lányok többsége egyenes haját göndöríttetni szerette volna, az egyetlen göndör hajú leányzó viszont hajegyenesítést kért… Hiába, ez a változni, változtatni vágyás már egészen apró korban elkezdődik. A hajkoronákhoz lehetett csillámot és színes hajkrétát, hajsprayt választani, de mielőtt bárki megijedne és elrettenne, ezek természetesen könnyedén kimosható, eltüntethető, gyerekbarát készítmények. 

Ha emlékeztek rá, korábban már írtunk nektek a gyerekbarát, lemosható, vegyszermentes Snails körömlakkokról.

Nos, természetesen a körömlakkozás sem maradhatott el, piros, pink, kék, ezüst, lila, rózsaszín színekben pompáztak a lányok körmei. De itt sem kellett attól tartani, hogy az iskolában másnap gond lehet, hiszen egy szimpla kézmosás megoldja a kérdést, lakk volt-nincs, a következő iskolamentes napon lehet újrakezdeni. Na jó, a csillámos szemhéjpúderekből maradt pár szemcse még másnap reggelre is, de ez igazán belefér egy jó buliba, nem igaz? Az amúgy is szépségesen érkező, de még jobban megszépített lánycsapat boldogan állta körbe a tiarát is kapott ünnepeltet, és átadták az ajándékokat.

Az unikornis torta pedig megkoronázta a délutánt, amelynek a végét azzal sikerült még emlékezetesebbé tenni, hogy a lányok a jelenlévő anyukákat is kicsit “megfodrászolták”, Réka pedig minden ujjára más manikűröst és más színű körömlakkot is kapott. 

Aki tehát a kiskamasz lánykájának szeretne egy igazán emlékezetes szülinapot szervezni, és szeretné látni a vendéghölgyeményeket hasonlóan csillogó szemekkel és csillámos loknikkal boldogan távozni, annak ajánljuk szeretettel a Tincses Sziget budai üzletét: http://tincses-sziget.hu/