">

Éljünk színesen!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
gabi reka csikos“Színezd újra, színezd újra! Az életet, ha megfakulna, S az égbolt beborulna, Ne menekülj, csak színezd újra!” – ismeritek ezt a dalt? Biztosan igen, hiszen a Magna Cum Laude remek slágere fülbemászóan juttatja el ezt az üzenetet. Ha belegondolunk a mögöttes tartalomba, és nem csupán a sulikezdés miatt éppen beszerzendő színes ceruzákat látunk magunk előtt, meg telefirkált kifestőket, akkor egészen biztosan sok gondolatunk támad. Megint itt egy évszak vége, indul egy új tanév, most kell megint új irányok felé kormányozni a magunk és a család mindennapjait. Nagyon készültünk a nyaralásra, a pihenésre, a nyári élményekre, és akkor most ez van, érdemes újra színeznünk a kis világunkat, gondolatainkat, álmainkat. Hogy az ősz és a tél is klassz legyen.

Talán még emlékeztek, egyszer már bemutattuk nektek Réka kalandjait a színes kis üvegekkel, amelyek során Gál Bori, a Színező megálmodója, a színcoaching mindentudója igyekezett segíteni abban, hogy a színek segítségével moccanjanak a dolgok.

Ahogy Bori mondja, nem marad kétely afelől, hogy mennyire fontosak az életünkben a színek. “A szín gyakorlatilag fény, a fény energia, ezért a különböző hullámokban rezgő fény adja a különböző színeket. A színek rezgései folyamatosan hatnak ránk. Amikor tudatosan vesszük körbe magunkat színekkel, a megfelelő energiákhoz jutunk. Valamint ezekkel az energiákkal ki is fejezhetjük magunkat, felerősíthetjük saját rezgésünket. Csodálatos eszköznek tartom a színeket, saját magunk kifejezésére a világban.”

Tehát nem véletlen, ha egy reggel úgy ébredünk, hogy ma bizony pirosat szeretnénk felvenni, az sem, ha hirtelen kékre szeretnénk festeni a falat a szobában. Vagy ha türkizre cseréljük a függönyt, vagy a díszpárnákat. Néha merészebben nyúlunk egy-egy körömlakkhoz, kipróbáljuk azt a pinket, amelyet eddig sose mertünk volna. Ilyenkor egészen biztos, hogy más energiára van szükségünk, tehát ne féljünk attól, hogy megváltoztatunk magunk körül valamit. Legyen az tényleg csak egy apró dolog, de legyünk bátrak és merészeljünk olyan tárgyak után is nyúlni, amelyeket korábban biztosan nem választottunk volna. Változunk, és ezzel együtt változik a színekhez való viszonyunk is. Engedjük be őket az életünkbe, legyünk nyitottak a változásra! Színezzük újra a következő heteket, hónapokat is!  Le a szürkeséggel, éljünk színesen!

Puszi: Réka és Gabi