">

Frissítsük fel a gyerekszobát!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
sargafekete1Ha közeleg a tavasz, az ember úgy érzi, hogy valami változásra nem csupán a természetben van szükség, hanem a lakásban is. Ilyenkor legtöbben először is fékeveszett nagytakarításba kezdünk, mintha a tél nyomait egyszer s mindenkorra, vagy legalábbis jó időre szeretnénk eltüntetni a színről. Aztán elkezdjük törni a fejünket, hogy mit lehet még alakítani, nagyobb felfordulás nélkül. Persze előbb-utóbb ezt az illúziót elengedjük, hiszen a változásokhoz tényleg meg kell bolygatni kicsit a környezetünket, na jó, nyilván vannak átmenetek a teljes tatarozás és a kellemesen jóleső lakberendezési fortélyok között.

 

Mindketten Budapest szívében lakunk, régi építésű házban, nem nagyon kicsi, de nem is óriási alapterületű lakásban. Mindkettőnknek van egy fia és egy kislánya, viszont egyelőre még közös a gyerekszoba. A gyerekek viszont nőnek, és hasznos, fontos, hogy az ő igényeiket maximálisan figyelembevéve alakítsunk a kuckójukon, ha kell, évről évre. Az Anyakanyar indulásakor kalandoztunk el egy bűbájos belvárosi üzletbe, a BoglárkaVera lakberendezési boltba, ahol Tóth Boglárka lakberendezővel először éppen ezt a közös szoba-kérdést kezdtük kicsit elemezni.

 

Ami tehát számunkra is egyértelműen követendő, a színekkel való játék. Ha időről időre hajlandóak vagyunk elengedni a korábbi elképzelést (és ez ugyanúgy lehet igaz a nappalinkra, hálószobánkra, mint a gyerekszobára is). és lemondunk valamelyik korábban választott színről, újat vagy újakat választunk helyette, és arra hangoljuk például a kiegészítőket, már egészen látványos megújulást érhetünk el. Tehát ha a gyerekszoba kékjét, rózsaszínjét, pasztellszíneit átváltjuk mondjuk sárgára vagy lilára, mondjuk szürkével kombinálva nagyon modern hatást látunk majd. Értjük ezalatt, hogy cseréljük le a függönyt, esetleg a szőnyeget, vegyünk, vagy még inkább varrjunk néhány színes díszpárnát, fessünk át néhány natúr képkeretet, keressünk egy-egy színben passzoló falimatricát, és máris óriási lesz a változás. Ha merészebbek vagyunk, át is festhetjük a falakat, nagyszerű színkeverékeket választhatunk már, és egy-egy kisebb helyiség átfestését akár szakember nélkül is bevállalhatjuk. Egy-egy csík szép tapéta, ahogy a filmben is láttuk-hallottuk, sokat segíthet az új hangulat megteremtésében. A tapétákat manapság már úgysem egy-egy szoba teljes falfelületére illik feltenni, hanem egy-egy kiválasztott falra, így sokkal mutatósabb lesz.

 

gyerekszoba

Ami még sokat segít a gyerekszobában, az a rendszerezés. Ha egyforma tárolódobozokat, akár műanyagot, papírt, vagy éppen fonott kosarakat választunk, és abba kerülnek bele a játékok, használati tárgyak, akkor sokkal rendezettebb külsőt nyer a helyiség. Játékládát magunk is barkácsolhatunk, ha nem találunk semmi erre megfelelőt. Igyekszünk majd ilyen típusú fabrika-ötleteket is adni nektek, mert hiszünk abban is, hogy a szép tárgyakért persze fizetni is kell, de jó ötletekkel, egy kis odafigyeléssel, némi kézügyességgel és furfanggal sok dolog házilag is elkészíthető. Pláne akkor, ha úgyis tudjuk, hogy nemsokára jön egy újabb őrület, vagy egy újabb tavasz, és kedvünk lesz mindent elölről kezdeni. A változások pedig kellenek. Mondtuk már vajon azt a bölcsességet, hogy állítólag, ha az ember 27 dolgot megváltoztat a saját környezetében, akkor hamarosan nagyszerű új dolgok toppannak be az életébe? Szóval átalakításra fel,  jöjjenek azok az új dolgok, mi várjuk őket szeretettel!

Puszi: Réka és Gabi