">

Tündéri pindúrságok

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Felnőtt nőként valószínűleg mindannyian pontosan tudjuk, hogy nagyon nem mindegy, milyen tárgyakkal vesszük körül magunkat. És azt is tudjuk, hogy a jó ízlés, a szép dolgok iránti igényesség kialakítása ugyanúgy gyermekkorban kezdődik. A cuki babaszoba berendezése még csak az első lépés, és valljuk be, sokan a rózsaszín vagy kék választásból még ma is csak nehezen mernek kimozdulni. És persze, nagyon számítanak már az első hónapok is, hiszen nem mindegy, hogy kisbabánk lepkéket vagy falra festett mackókat pillant meg először, de ahogy cseperedik gyermekünk, még fontosabb, hogy a pihe-puha, meleg fészek személyre szabottan vegye körül őt.

Kértünk már tanácsot azzal kapcsolatban, hogy milyen legyen a gyerekszoba, és egészen biztos, hogy ebben a témában még többször is elkalandozunk majd. Nemrég például egy olyan webáruházra bukkantunk, amelybe azonnal beleszerettünk, így természetes volt, hogy a ti figyelmetekbe is ajánljuk. Már a név is tündéri: Pindúr Design, és az is nagyon szimpatikus benne, hogy egy testvérpár ötlete nyomán készülnek egyedi, különleges darabok. Edina már boldog anyuka, Anita még csak nagynéni, de mindketten nagyon érzik ezt a hangulatot, hogy milyen stílusos baba-mama-termékekkel kényeztethetik a legkisebbeket. Számos olyan tárgyat is továbbgondoltak, amelyet ők láttak más üzletekben, és ezekből készültek aztán a mások számára is elérhető, megfizethető kézzel készült darabok. De több olyan ötlet is van, amelyet ők találtak ki, ők terveztek és valósítottak meg. A kínálat folyamatosan bővül egy dolog állandó, a gomb, tű, cérna, egyrészt, mert ezekkel készülnek a termékek, másrészt az apró Pindúr-logo márkajelzésként minden egyes kézzel készített darabra rákerül.

Anita tizenéves korában szerette meg a varrást, egyszerűbb dolgokkal kezdte, majd később beleszeretett a foltvarrás technikájába. Amikor felmerült benne, hogy ez több lehet, mint egy hobbi, akkor nővére, Edina is kapott a lehetőségen, aki inkább a kézzel készülő kézimunkákban, úgy, mint kötés, horgolás érezte magát ügyesebbnek, és mivel ő rajzol jobban, a bájos motívumok megrajzolása is az ő feladata Pindúréknál. A motívumok összeállítása, a különböző foltokból, azaz az igazi alkotó folyamat már közös munka keretében történik, sokszor éjszakába nyúlóan. A minták, színek, anyagok kiválasztásánál pedig természetesen a mai divat elvárásainak is igyekeznek megfelelni.

A kínálat rendkívül gazdag. Vannak a nem klasszikus foltvarrással, hanem úgynevezett patchwork applikációs technikával készülő ágytakarók, párnák, hálózsák, szoptatós párna, készülnek a Pindúr Design műhelyében horgolt sálak, sapkák, táskák, és nagy büszkeségek a babzsák család tagjai: a babzsák fotelek, babzsák puffok. Lecipzározható, mosható huzattal, polisztirol gyöngyökkel töltve, a legkülönbözőbb mintákkal készülnek. Van baglyos, virágos, pillangós, autós és elefántos is :-)

Külön jópofaság, és nekünk is nagyon megtetszettek a minizsákok, azok közül is az 1-2-3 elnevezésű, amely 3, számozott darabból áll. Összecipzározva akár ágyként is használható, de párnaként, vagy puffként is remekül szuperál. Farmervászonból csuda jól néz ki, kisebbek és nagyobbak  gyermekkuckójában egyaránt.

Rendkívül helyesek azok az egyedi, vidám táskaszettek is, amelyekkel anyukák és gyerkőceik együtt mosolyra fakasztóan édesek lesznek. A piros autós-virágos táska, a türkiz-barna elefántos,vagy akár a fehér virágos egyformán jól fest kicsi és nagy méretben is.  Aztán ott vannak még a névre szólóan hímzett párnák, meg a balerinás takarók… ajaj, nehéz is lenne hirtelen választani!

Reméljük, sikerült kedvet csinálni egy látogatáshoz itt: www.pindurdesign.hu, és legközelebb, ha valami, egyedi, stílusos berendezési, dekor, vagy használati terméket, esetleg ajándékot kerestek, akkor ők is eszetekbe jutnak. Mi már kinéztünk egy-egy tuti darabot, amivel alkalomadtán meglephetjük csemetéinket. Kukkantsatok be ti is Anita és Edina Pindúr-birodalmába! :)

Puszi: Réka és Gabi