">

Fogas kérdések

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
patricia banner felirat nelkuliAkkor a legelején állapodjunk meg abban: minden gyerek más. Nincsenek általános szabályok, nincsenek mindenkinek működő elvek, gyógyszerek, mert minden pici más. Gondoltam, mondjuk el ezt gyorsan a fogzás kérdésének taglalásánál, majd stílusosan szólva harapjunk is bele a témába!

Rozinak hat foga van jelen pillanatban. Három hónaposan kezdett el brutális módon nyáladzani, mindenki mondta: hű, jön a foga, de valószínűleg másik járatra szállhatott, mert a fog nem ért ide. A nyáladzás aztán abbamaradt, majd idővel megjött a felső két barát. Igaz, az egyik kicsit ferdécske, viszont irtó cuki. És azóta küzdünk rendesen, jelentem: mi megérezzük a fogzást!

Igen, van Rozinak olyan barátja, akinek meg sem kottyant a harapókák eljövetele, csak a kanál koccanásáról vették észre a szülők, hogy valami kibújt. És van olyan pajtása is, aki egész egyszerűen órákig zokog minden áldott nap, amikor áttörés van. A legdurvább pedig a volt kolléganőm felső szomszédjában a srác, akinek ömlik a vér az ínyéből és hogy ne felejtsem ki egy távoli francia csecsemő ismerőst, aki egyszerűen mumpszos tüneteket produkál és lázas is lesz minden egyes rágóka debütálásánál. Tehát minden pindurka érzékenysége és reagálása más. Nálunk fogzásos időszakban csak ez a kérdés reggel: hányszor is keltetek? Mert igen, felénk nincs túl sok alvás olyankor éjjel. De! Most jön a post közszolgálati jellege. Több barátnőmnek is javasoltam már a homeopátiát, mert nekünk bevált. Igaz, így is van sírás, felébredés, viszont fele mennyiségben, mint a kis golyócskák nélkül. Rozinak azt mondjuk: itt a cukorka és már nyammogja is a kiadagolt bogyókat!

Javasoltam ezt persze másnak is. D. barátném azt mondta, ő próbálta  a homeót, de nem vált be. Visszakérdeztem: melyiket? És kiderült, nem alkati szert választott, csak egy valamit, amit mindenki mondott. Azóta már elolvasta, amit kellett és be is szerzett új szert Palkónak a tünetei alapján. E. barátném gyermeke pedig átlag nyolcszori felébredés helyett két nappal ezelőtt átaludta az éjszakát, mert ők is megvették a bogyókat. A lényeg, ne olyan szert adjál a picinek, amire mindenki esküszik. A homeopátiában az a fontos, hogy megfigyeld, milyen tünetei vannak a gyermekednek. Van, aki karikás szemű lesz, van, aki éjjel nyűgösebb, van, aki kiütéseket produkál a testén és van, akinek fura savas illatú lesz a lehellete és olyan is van, akinek az egész ágya vizes lesz a nyáladzástól. Felnőttként sem ugyanúgy reagálunk egy dologra, ugye…

fogas kerdesek

Ja, és még valami! Ha megtaláltad a neten fellelhető leírásokból azt a szert, ami számotokra valószínűleg jó lesz, hívd fel előbb a patikát, van-e náluk. Így felesleges köröket spórolsz meg magadnak, és ne a patikusra hagyd, hogy odaadja, amit ő gondolt, mert nem az ő foga jön, hanem a te gyerekedé. Az íny kenése nagyon jó, de az a nyugtalanságra, éjjeli felébredésekre nem igazán nyújt megoldást, mint ahogy a hűtőbe tehető rágókák sem. Mindenkinek gyorsan, fájdalommentesen kibújó fogakat kívánok, az anyukáknak pedig békésen átaludt éjszakákat!

Szabó Patrícia

újságíró, blogger

Nesze!szer blog