">

Gasztrokalandok kicsiknek is

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
A gasztronómiai forradalom a legkisebbeket is elérte. Amióta egymást érik a televízióban a különböző főzőműsorok, ráadásul azt látják, hogy otthon is folyik a kísérletezgetés, szerencsére egyre több lurkó is élénken érdeklődik a különleges étkek iránt. Az aktívabb típusok a konyhában is szívesen sürgölődnek, kötényt kanyarítanak maguk elé és lesik el a fortélyokat. Mi amúgy szintén annak a hívei vagyunk, hogy a konyha egy csodálatos terep a családi együttlétre is, meg még a tanulásra is. Hiszen a mértékegységekkel való ismerkedés is gyerekjáték lesz a konyhában, egy süti elkészítésénél pompásan lehet a számolást gyakorolni, a főzésnél a halmazállapotokkal, állagokkal ismerkedhetünk, az alapanyagok ismerete egy hétköznapi tudás, de sokkal jobb, mintha könyvből kéne tanulni a zöldségekről, gyümölcsökről, miegymásról. Az ügyesebb gyerkőcök kezébe nyugodtan adjunk nem túl éles késeket is, és bízzuk rájuk a zöldségek felkockázását vagy felkarikázását, vagy éppen tisztítását is. És igenis nyissuk ki előttük a gasztronómia színes világát: minél kisebb korban ismertetjük meg őket fűszerekkel, ízekkel, színekkel, élményekkel, annál biztosabbak lehetünk benne, hogy felnőttként sem csupán a pörkölt-rántotthús-hamburger  háromszögben mozgolódnak majd. 

Egy nagyszerű alkalom erre, ha gyerekkel együtt látogatunk el a Gourmet Fesztivál szokásos évi eseményére.  Az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 18-21. között a megszokott helyre, a Millenáris Parkba csalogatja a kulináris kalandorokat, ahol a rendkívül sokszínű étel- és italkínálat mellett, ezúttal a mangalica és az eper kerül majd a figyelem középpontjába. Ami rendhagyó, hogy a magyar gasztrokultúra legmenőbb fesztiválja az idén nem csak az abban járatos “nagyoknak” tartogat izgalmakat. A “kicsik” számára is remek programokkal készülnek a szervezők, így tényleg érdemes gyerekkel, családdal jönni a fesztiválra.

A gyerekeket külön helyszín várja, ahol a játszótér mellett lesz babakonyha a legkisebbeknek, folyamatos kézműves foglalkozás a nagyobbacskáknak, sőt egy séf suli is, ahol a Chefparade főzőiskola szakácsaival együtt főzhetnek a gyerekek.
A menü idén ropogós mangalica falatkák saját készítésű mártogatóssal, valamint eperburger vanília habbal. (Egy program 40 perces és helyszíni regisztrációhoz kötött.)

A fesztivál idén már túllép az ország határain és a legkiválóbb hazai éttermek mellett a régió legjobbjait is bemutatja. Itt lesz a nemrégiben a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, a szlovén Hiša Franko étterem séfasszonya. Továbbra is ez az egyetlen rendezvény, ahol lehetőség nyílik néhány nap alatt végig kóstolni Magyarország legjobbjainak kínálatát, sőt most már annál is többet.

Az esemény 14 éves korig továbbra is ingyenesen látogatható, a programok díjmentesek.

Részletes programért katt IDE

Mi ott leszünk!