">

Hallgass a gyermekedre!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Sosem voltam az a fajta szülő, aki a könyveket bújta volna nevelési ügyekben. Valahogy mindig úgy éreztem, hogy az én gyerekemhez én értek a legjobban. Persze a magabiztosságot gyakran váltotta fel a kétség, hogy vajon tényleg jól csinálom? Olyankor meg inkább azért nem fordultam könyvekhez, nehogy még jobban elbizonytalanítson. Mert a legtöbb szerző egy fajta utat mutat, amivel nehéz azonosulni, hiszen minden gyerek, minden helyzet, minden gyerek-szülő kapcsolat más és más. Maradtak inkább az ösztönök. Mostanában, mióta próbálgatom drámapedagógusi szárnyaimat, és mióta készültünk az Anyakanyarra, tudatosan nyitottam ez irányba. Látnom kell, hogyan gondolkodnak mások bizonyos kérdésekről. Pláne, hogy ti is egyre többen fordultok hozzánk tanácsért. Ez a könyv már a címével felkeltett az érdeklődésemet: Hallgass a gyermekedre! A boldog gyermek nevelésének 12 útja.
Hát lássuk! Már a mottója is magával ragadó: a boldog gyermek a szülő igazi sikere.

Mi az, amit minden gyerek tudatni akar a szüleivel? És mire van szüksége minden gyereknek a növekedése során ahhoz, hogy kiteljesedett felnőtt váljon belőle? Fontos kérdések. A legtöbb szülőben mély vágy van arra, hogy a legjobbat nyújtsa a gyerekeinek, ám a gyerekek nem hoznak magukkal felhasználói kézikönyvet. Nem olyanok, mint a testvéreik, a szomszéd gyerekek, a filmek hősei. Különböznek, de mégis vannak eszközök és módszerek, melyek segítenek abban, hogy a nevelés egy örömteli és pozitív folyamat legyen. Mindezt megismerhetjük Diana Loomans és lánya, Julia Godoy könyvéből.

Diana Loomans előadó, szerző, sikeres coach és Quantum Life Intézet alapítója. Úttörő volt az emberi rejtett képességek témájában két évtizeden keresztül, és mint nagyszerű eladó is hírnevet szerzett. Felnőtt oktatóként népszerű kurzusokat tartott több főiskolán, olyan témákban, mint a Hozd ki a maximumot rejtett képességeidből, Csodálatos elméd van, A nevető tanterem. Saját intézetében személyes és üzleti tréningeket vezet.  Számos sikerkönyv szerzője, több mint egy millió példányban jelenetek meg a könyvei.

Megállt a tudományod a gyereknevelésben? Tanácstalan vagy?
Nem vált be semmilyen módszer? Hallgass a gyermekedre!

  • Mi az, amit a gyermekeid szerint leginkább tudnod kellene szülőként?
  • Mire van szüksége a gyermekeidnek ahhoz, hogy kiteljesedett felnőtté váljanak?
  • Ha a gyerekek elmondhatnák, ami a szívük mélyén lakozik, mit mondanának nekünk, a szüleiknek?

Ez a könyv ezekkel az alapvető kérdésekkel foglalkozik – a gyermekek nézőpontjából.

A szerzők 12 kulcsot ajánlanak a boldog, felelősségteljes, kiteljesedett gyermek neveléséhez.

Módszerük néhány fontos eleme:

  • a példákon keresztüli tanítás,
  • a pozitív, tiszteletteljes fegyelmezés,
  • teret adni a gyermeknek, és megengedni, hogy hibázzon,
  • elismerésben részesíteni és értékelni a gyermeket.

Sok inspiráló, tanulságos, szívmelengető történettel teszik még szemléletesebbé és bárki számára érthetővé mondanivalójukat. Ötleteket és gyakorlatokat ajánlanak a különböző életkorú gyermekekhez. Segítenek arra figyelni, mi a legfontosabb és legeredményesebb a szülő-gyerek kapcsolatban, mi a minőségi idő, hogyan őrizhetjük meg optimizmusunkat, miközben kölcsönös, feltétel nélküli szeretettel és tisztelettel töltjük meg ezt a kapcsolatot.

Szívből ajánlom hát ezt a könyvet mindenkinek, mert azt gondolom hogy elolvasva, talán még inkább arra fogjuk majd összpontosítani erőinket, ami igazán fontos, és egyre több különleges pillanat lesz az életünkben. Eddig ösztönösen törekedtem erre, most egy kicsit igazolva is érzem magamat, hogy oké, akkor mégsem csinálom én ezt olyan rosszul… De persze azért az utolsó betűig elolvasom a könyvet!

Itt keressétek, ha benneteket is érdekel: www.boldoggyermek.com

Puszi: Réka