">

Halloween, mosoly, kreativitás
Az ősz a bekuckózás első időszaka. Ha kirándulunk is néha, kevesebb már a szabadtéri program, több időt töltünk otthon, így szívesebben használjuk ki az időt némi kreatív alkotásra is. Segítenek ebben a színpompás őszi termények is, és nagyszerű apropó az az alkalom is, amely ellen ugyan sokan berzenkednek Magyarországon, mégis egyre népszerűbb: ez pedig az ősi kelta hagyományokból született angolszász ünnep, a Halloween. A pókok, tökök, szellemek világa sokakat rabul ejt, sőt ahogy Csorba Anita, a hazai DIY legismertebb népszerűsítője mondja, ez egy remek lehetőség arra, hogy az immár sokak által kedvelt tökfaragáson túl is közösen bolondozzunk gyerekeinkkel, barátainkkal, olyan dekorációkat készíthessünk, amelyek megmosolyogtatnak.

Nekem személyes kedvenceim az ehető alkotások ebben az időszakban” – meséli Csorba Anita. – „Lehet levágottujj-alakú kekszeket sütni, bogaras feketetésztát főzni, és más kreatív, nem szokványos ételeket alkotni. Nemcsak a rajzpapíron lehetünk kreatívak, hanem a konyhában is, hiszen a kreativitás valójában annyit jelent, hogy ki tudunk lépni a megszokott keretekből. Ha erre energiát fordítunk a hétköznapokban, az egész gondolkodásunkra újító hatással lesz. Mindenkit arra biztatok, hogy próbálja ki és bátran legyen kreatív minden téren.”

Erre tökéletes lehetőség kínálkozik a Mosoly x eMAG Köszönet Program oldalán, amely egész októberben a kreativitásra buzdítja a látogatókat. Anita videói, melyeket a Mosoly Alapítvány felkérésére készített, hétfőnként kerülnek fel az oldalra. Két őszi hangulatú dekoráció után most a Halloween-rajongói örülhetnek: két egyszerű és mégis mutatós alkotást készíthetnek el a videók segítségével. Csütörtökönként pedig letölthető anyagok kerülnek fel a microsite-ra, kitűnő illusztrátorok és kreatív alkotók színezői, foglalkoztatófüzetei. Ezzel az aktivitással szeretne köszönetet mondani a Mosoly Alapítvány mindazoknak a civil adományozóknak, akik az elmúlt másfél évben Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb online kereskedelmi áruháza, az eMAG Magyarország oldalán éltek azzal a lehetőséggel, hogy a kiválasztott termékek megvásárlása után szabadon választott támogatási összeggel is megnövelték a kosaruk tartalmát.

A 25 éves Mosoly Alapítvány súlyosan vagy tartósan beteg gyermekek gyógyulását, rehabilitációját segíti ingyenes mese- és művészetterápiával. Nem véletlen tehát, hogy ebben a programban is hasonló eszközöket választottak hálájuk kifejezése jeléül. A Mosoly terápiák az alkotáson keresztül segítenek, hogy a gyerekek könnyebben viseljék a kórházi kezeléseket és lélekben megerősödve dolgozzanak a betegségük okozta traumák feldolgozásán.  Az alapítvány számára nagyon nagy segítség az eMAG által nyújtott lehetőség, így jött az ötlet, hogy otthon is alkotásra, kreativitásra buzdítják a támogatóikat. Ha pedig valakinél hiányzik az alapkészlet, akár a webáruházban is be tudja szerezni a legfontosabb kellékeket. Csorba Anita szerint az egyik elengedhetetlen jolly joker a DIY-projekteknél a ragasztópisztoly, ha valaki nekiállna a videók alapján alkotni, erre szinte minden esetben szükség van.

„Egy erdei őszi séta után a gyűjtött terméseket összeragasztva csodás őszi koszorút hozhatunk létre, vagy színes leveleket egy befőttes üvegre is rögzíthetünk, hogy gyönyörű mécsestartót kapjunk” – mondja Anita.

A Köszönet Program Halloween-videóiban pedig egy különleges festett tök-dekoráció és egy vidám girland készül, több hétköznapi alkotóelem, és persze ragasztópisztoly segítségével. A program decemberben karácsonyvárással és zenés meglepetésekkel folytatódik majd.