">

Használjuk a nap energiáját!
Az elmúlt években egyre több szó esik a napenergia hasznosításáról, és egyre nő az érdeklődés is iránta. A napelemek száma az egyik legnagyobb magyar városban, Miskolcon is folyamatosan növekszik, hiszen egyre többen fedezik fel a bennük rejlő lehetőségeket. Ezek a rendszerek akár befektetésnek is tökéletesek, hiszen a kormánytól is támogatást lehet felvenni a napelemrendszerek kiépítésére.

Hogyan zajlik a napelem rendszer kiépítése?

Az országban sorra írják ki a különféle támogatásokat, amelyet a napelem rendszer kiépítésére is igénybe lehet venni. A támogatások vállalkozások és magánszemélyek részére is elérhetők az egész ország területén, így, ha eldöntötted, hogy Te is áttérsz a napelemre, akkor azt az állam támogatni fogja. Egy rendszer kiépítése ugyan nem túl olcsó, de szakemberek szerint is körülbelül 10 éven belül megtérül. Amennyiben a rendszer kiépítése mellett döntesz, egy igen jó befektetést is választasz. A támogatásokat érdemes folyamatosan nyomon követni, mert a pályázati kiírások olykor változnak.

Miért jó a napelem rendszer?

Egy adott háztartásnál a napelem rendszer segítségével fedezni lehet a teljes ingatlan energiaszükségletét, így kerülve el a sokszor felesleges kiadásokat. A saját napelemekkel felszerelt ingatlanban a mindennapi energiahasználat mellett is csökkenteni lehet a villanyszámlák havi összegét. Mivel a havi számlák csökkennek, ezáltal a napelem rendszer kiépítésének költsége is igen gyorsan megtérül. Az is elképzelhető, hogy még 10 évet sem kell várnod a megtérülésre.

Először meg kell terveztetni a napelem rendszert ezután tudnak árajánlatot adni

Miskolcon is több cég kínálatában érhető el a napelem rendszer megtervezése és kivitelezése. A tervezés előtt a szakember az ingatlanban elvégzi a helyszíni felmérést, azaz helyszíni szemlét végez. A felmérés után már könnyedén eldönthető, hogy az adott ingatlan alkalmas-e arra, hogy a napelem rendszert kiépítsék.  Ha árajánlatot szeretnél kérni napelem kivitelezésre Miskolcon, érdemes tisztában lenned azzal, hogy körülbelül mennyi villamos áramot fogyaszt a háztartásod. A helyszín mellett megnézik a fogyasztói szokásaidat is, hiszen így fog kiderülni, hogy pontosan mekkora teljesítményű rendszerre van szükség. Tervezéskor figyelembe kell venni a jövőbeli igényeket is, hiszen, ha egy klímát szeretnél beszereltetni, vagy esetleg vásárolsz egy elektromos járművet, akkor annak a fogyasztását sem árt már jó előre belekalkulálni. Tervezéskor érdemes együttműködni a szakemberrel, hogy tényleg a Te igényeidre tudja szabni a napelem rendszert.

Hogyan és kik végzik a telepítést?

A telepítést érdemes olyan szakemberre bízni, aki kellő szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik. Egy ilyen rendszert nem egy évre terveztet az ember, hanem sokkal hosszabb távra, így mindenképpen érdemes alaposan átgondolni, hogy melyik szakembert fogod választani. A jó szakember pontosan tudja, hogy miként kell egy működőképes rendszert kiépíteni. Napelemből érdemes jó minőséget választani, hiszen több tíz évig fogja kiszolgálni a háztartásodat. Kivitelezésnél a jó szakemberek akár egy nap alatt is képesek a telepítés elvégzésére, így akár már idén nyáron élvezheted a napelem adta előnyöket.