">

Hogyan űzzük el a nyakfájást?

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
A nyakfájás egy olyan kellemetlen probléma, ami a legtöbb embert megtalál az élete során. Ennek oka lehet az is, hogy egy kényelmetlen párnán vagy épp rossz pózban aludtunk az éjjel, de természetesen egészen komoly dolgok is húzódhatnak a háttérben. Kevesen tudják, hogy a nyak az ember egyik legbonyolultabb testrésze, és igencsak sok dologért felelős, hiszen a nyaki gerinccsigolyák a mozgáson túl nagy terhelésnek is ki vannak téve nap mint nap. Éppen ezért nem árt tisztában lenni azzal, hogy mikor célszerű kis pihentetéssel otthon kivárni a nyak környéki fájdalom elmúlását, és mikor érdemes inkább gyógytornászhoz fordulni vele.

Több olyan eset van, amikor már érdemes gyógytornával kezelni a nyakfájást. Nézzünk most meg néhány igencsak gyakori tünetet, ami a nyakfájással lehet kapcsolatos. A sokak által ismert “nyak elalvása” esetében szó szerint a fejnek minden apró mozdulata fájdalommal járhat, ám ez a probléma egy-két nap után magától el szokott múlni. Abban az esetben viszont, ha már hosszabb ideje nem szűnik a kellemetlenség, egyértelműen szakemberhez kell fordulni, hiszen az elhúzódó nyakfájdalomnál csak gyógytornász tud célzottan segíteni. Kevésbé ismert az, hogy a szédülés és a fejfájás szintén tapasztalható nyakfájás esetében is, de az sem olyan ritka, ha fülzúgást tapasztal az ember ilyenkor magán.

Ezek már tipikusan azok a panaszok, amikor a nyakfájás nem csupán apró nehézségeket okozhat a mindennapokban, így érdemes gyógytornászhoz fordulni. A fenti linken elérhető gyógytornász weboldalon nem csak annak lehet alaposan utána olvasni, hogy mikor célszerű gyógytornászt felkeresni, de nyakpanasz esetén egyből be is lehet jelentkezni egy szuper budapesti rendelőbe. Náluk nem kell attól tartani, hogy hetek telnek majd el addig, míg szakemberhez kerül valaki, hiszen két napon belül fel is veszik a bejelentkezés után a kapcsolatot a pácienssel, és rövid időn belül már a gyógytornásszal is találkozhat. Hosszantartó és komoly nyaki fájdalomnál nagyon is fontos lehet az, hogy minél előbb a gyógyulás útjára léphessenek a betegek.

 

A weboldalon minden fontos információ fel van tüntetve, nyilván az egyik legfontosabb tényező, az árlista, az ott dolgozó szakemberek bemutatkozása, valamint az is, milyen szolgáltatások, kezelések, terápiák érhetőek el náluk. Mozgásterápiával jelentős javulást lehet elérni a különböző mozgásszervi problémák esetében, így nem érdemes túl sokáig húzni az időt, míg gyógytornászhoz fordulunk. A kezelések megkezdése előtt mindig állapotfelmérés történik, és ennek eredménye tükrében megtudják majd határozni azt, hogy az adott páciensnek melyik gyógytorna lenne a legelőnyösebb. A tapasztalatok szerint akár 10 alkalom is elég lehet ahhoz, hogy az izom- és ízületi fájdalom eltűnjön a betegek életéből!