">

Használjuk a nyírfa varázserejét!
Korán kopogtat idén a tavasz, talán minden eddiginél korábban kezdünk el szétnézni a tavaszi és a nyári ruháink között. És bizony, kevesen állják ki a próbát, hogy végigedzették a telet, és nemet mondtak minden kalóriában dús ételre, szóval egy szó, mint száz, legtöbben ilyenkor kapunk a fejünkhöz, hogy ideje lesz formába lendülni valahogy a sokat emlegetett bikiniszezonra.

És még ha nem is csak bikinire gyúrunk, azért a farmer is másképp áll rajtunk, ha egy kicsit összekaptuk magunkat. Sok csodaszer létezik persze, vagy legalábbis az, amit annak hiszünk, vagy annak hirdetnek, de van egy különleges hatású növény, amelyet már az ősi kultúrák is valódi varászszerként tiszteltek. Ez pedig nem más, mint a nyírfa, amelyről már a sámánok, a vikingek és az indiánok is váltig állították, hogy kiűzi a rosszat a testünkből. Az égigérő, hófehér törzsű nyírfákat mindig megcsodáljuk, szerencsére Magyarországon is sok helyen, domboldalakon, hegyvidékeken is megtehetjük ezt. A nyírfát gyakran nevezik a bölcsesség és a világmindenség fájának is, az ősi időkben állítólag egészen a tetejéig másztak fel a sámánok, abban bízva, hogy az ég így segít meghozni a gyógyulást.

A hiedelemnek persze nagyon is van alapja, hiszen a nyírfa levele, kérge és nedve is jótékony hatással bír. A levelek vértisztító hatásúak, flavonoid tartalmuk miatt pedig ízületi betegségek és reuma esetén is nagyon hatékony segítséget nyújtanak. A nyírfakéreg lázcsillapító hatású, a törzsből lecsapolt nedv pedig nagyszerű méregtelenítő szer. A tavasz pedig tökéletes időpont a kívül-belül méregtelenítésre, így érdemes is megnézni, miként tudjuk a mai kozmetikai ipar és az ősi tudás találkozását a javunkra fordítani.

Az emberi test tökéletesen képes a természetes egyensúly helyreállítására, természetes anyagok segítségével – ez a filozófia jelenik meg 1920 óta a Weleda minden termékében, így a nyírfa ihlette termékcsaládban is. Ezt amúgy nem csupán tavasszal vethetjük be, hiszen akár egész évben gondoskodhatunk a bőrünk megújításáról és a méregtelenítésről. Komplett kúrát is tarthatunk, hiszen a nyírfalevél kivonatot tartalmazó bio étrendkiegészítő belülről segít, hiszen a készítmény alapja, hogy a tisztító hatású, életerős, zsenge nyírfalevelek segítik eltávozni a lerakódott salakanyagokat. Ebből a kivonatból 3 héten keresztül napi kétszer egy evőkanállal ajánlott fogyasztani, vízben, teában, vagy gyümölcslében elkeverve.

Persze a cellulit ellen kívülről is fel kell venni a harcot: zuhanyozás közben érdemes hetente 1-2 alkalommal használni a Weleda nyírfa bőrradírt, amely különösen kíméletesen távolítja el az elhalt szaruréteget és selymessé varázsolja a bőrt. A természetes Carnauba- és méhviasz gyöngyöcskék finoman stimulálják a bőrt és támogatják annak természetes megújulását, a hidratálásról pedig a barackmagolaj gondoskodik. Az igazi kényeztetésről pedig a nyírfa cellulit olaj gondoskodik, amelynek innovatív hatásformulájához a kézzel szedett nyírfalevélkivonat mellett a rozmaring és a mediterrán cserje, a ruszkusz segítsége járul még hozzá. Értékes növényi olajok, jojoba-, búzacsíra- és barackmagolajak szállítják ezeket a hatóanyagokat a mélyebb bőrrétegekbe, ahol a hatásukat kifejtik. Négy hétig reggel-este ajánlott a bőrbe masszírozni körkörös mozdulatokkal, utána pedig napi egyszer érdemes alkalmazni.

Természetesen még a csodatevő nyírfa sem oldja meg egyedül az összes problémát, így ha igazán topformára vágyunk, na és persze a cellulittal is felvennénk a harcot, akkor érdemes az étrendünket is tavasziasra variálni. Sok zöldséggel, rosttal, egészséges gabonával, gyümölccsel, és elegendő folyadék, víz vagy tea fogyasztásával. Napi 20-30 perc testedzés is sokat segíthet már, de ha tehetjük mozogjunk legalább heti 3-4 alkalommal legalább 1 órát. Ha mindezeket betartjuk, nemsokára egészen biztosan elégedettebben nézhetünk a tükörbe!