">

Hinta-palinta

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
„Hinta-palinta, régi Duna, kis katona, ugorj a Tiszába, zsupsz!” – ki ne ismerné ezt a régi mondókát és melyik anyuka ne költötte volna már át valahogy a saját gyermekére szabva. Mert hintázni valahogy minden gyermek imád. Talán mert ösztönösen tudják, hogy mi a jó nekik?

A ringatás természetesen minden baba számára fontos. Ez lazítja el a csöppségeket, és ezt senki nem tudja jobban csinálni anyánál. Na persze, de néha azért anyának is ki kéne mennie a konyhába, elindítani a mosógépet, meg egyszerűen, ha bevalljuk, ha nem, a gyerek még igényli a ringatást, mi meg már lassan elszédültünk tőle. Egy babahinta tökéletes megoldás lehet arra, hogy a pici babák fekve, a nagyobbak ülve ringatózzanak benne, természetesen azért szintén felügyelet mellett. Az ecoBaby oldalán bababarát, természetes anyagokból készült babahintákat találhatunk, sőt még ikerhintákat is be lehet szerezni tőlük. A webshop mögött egy vállalkozó szellemű édesanya áll, aki – ahogy az már lenni szokott, és amit mi nagyon szeretünk – saját kisfia születése után fedezte fel, hogy milyen kitűnő fejlesztési lehetőségeket rejtenek a kisgyerekek számára a hinták. Miután először saját célból feltérképezte a piacot, és megtalálta a legjobb termékeket, férjével együtt vágtak bele abba, hogy más szülők számára is elérhetőek legyenek itthon ezek a babahinták. Mindez 2013-ban az Év Anyavállalata címet is elhozta a kezdők kategóriájában az ötletgazda, László Ágnesnek, aki azóta tovább bővítette a kínálatot.

ecobaby hinta 2

Ágnes filozófiája szerint az ecoBaby babahinták, ikerhinták, gyerekhinták, csepphinták és függőszékek olyan fantasztikus találmányok, amelyek segítenek időt nyerni az anyukáknak, és megnyugvást adnak a babáknak és nagyobb gyerekeknek. Szerencsére bárhol felszerelhető: akár panellakásban is, nem kell hozzá végtelenül nagy mozgástér. De a kertben a fára is biztonsággal felfüggeszthető. Persze aki nem szeretne mondjuk a falba fúrni, állványt is tud rendelni, így gyakorlatilag percek alatt összeszerelhető a hinta. A hintáztatás a baba megnyugtatása, ellazítása mellett állítólag – figyeljetek, nagyon jó hír! – csökkenti a hiszti-faktort, ugyanakkor fejleszti a gyerekek mozgáskészségét is. És ahogy nő a gyermek, úgy lesz egyre változatosabb a babahinta felhasználási módja, rájön, hogy hajtani is tudja magát, és amikor lejjebb eresztjük, rugót szerelünk rá, akkor pedig akár ugrálhat is rajta, amíg csak bírja szusszal.

ecobaby hinta 1

A babahinta mozgás kezdetben az anyaméh ringatózását utánozza, később viszont egyértelműen az idegrendszert stimulálja, fejleszti a különböző készségeket. Terápiás céllal is remekül alkalmazható olyan gyermekeknél, akiknek problémájuk van a beszédfejlődéssel, aszimmetrikus fejlődésekkel, vagy akár éppen alvászavarokkal küzdenek. Nem véletlen, hogy a hinta jótékony hatásait a gyógytornászok is elismerik, sőt sok esetben kifejezetten hintázós gyakorlatokat is állítanak össze a gyerekek és a szüleik számára. A legutóbbi kutatások egyébként tudományosan is igazolják, hogy a fejlett egyensúlyérzék nem csupán a sétálásban, futásban, bringázásban segíti majd a gyermeket, de az írni és olvasni tanulást is pozitívan befolyásolja. Vagyis minél többet hintázik a csöppség, annál könnyebb dolga lesz az iskolában később. Úgyhogy a babák hintáztatása okosító hatással is bír!

ecobaby hinta ikrek

Az ecoBaby kínálatában egyébként nagyobb gyerekek számára is találhattok hintákat, a csepphintákat, amelyek már kitűnő kuckóként is szolgálhatnak a gyerek számára, a világ dolgain való töprengésre, vagy éppen szundikálni is lehet benne. Sőt, függőszékek és függőágyak is szerepelnek a termékek között, még családi függőszék is, ami például testvérek számára, vagy közös meseolvasásra is kitűnő lehet. Ezek a hinták mind biztonságosak, minőségi anyagokból készültek, és gazdag színválasztékban kaphatóak, hogy az igazán ne lehessen kifogás, hogy egyik sem illik a lakásotokba. Közeleg a karácsony, hintázni kedvelő gyermeknek, vagy fejlesztési gondokkal küzdő családoknak is tökéletes ajándékötlet lehet. Hintázásra fel!