">

Homeopátiás tanácsok Ábel Anitától

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Drága Barátném, Anita! :-)

Ugye nem kell elmesélnem mi is az az Anyakanyar? Mert te is velem együtt kanyarogsz már jó ideje. Lehet, hogy nem a nyilvánosság előtt. De nap mint nap telefonon, a játszótéri padokon, vagy nyaralásokon. Az Anyakanyar olvasói azt hiszem, már elég jól tudják, hogy vagyunk mi egymással. És szerencsére sokat is lehet hallani rólad, szóval nem teszem fel a sablonos kérdést, hogy vagy. Mert tudom, hogy jól. Ha meg éppen kicsit valamiért nem, akkor meg jól leszel. Két perccel azután, hogy beszéltünk. Ugye??? :)

Most egy kicsit nyilvánosan kihasznállak, ha nem bánod. Segíts nekünk! A homeopátiáról van szó, amiben te nagyon otthon vagy. Mióta? Hogyan? És hogyan kell használni? És mikor szoktad alkalmazni? Mit tartalmazzon egy homeopátiás házipatika?

És egyébként hogy vagy? :)

Csók: Réka

Drága Rékuci!

Kanyargok, kanyargok…néha elvesztem az irányt, ilyenkor becsukom a szemem, és mint egy jó iránytű, megyek tovább, amerre az ösztönöm visz, ez nekem eddig még mindig bejött. Kérdésedre válaszolva valahogy a homeopátia is ilyen…belőlünk fakad, és a test immunrendszerét hozza működésbe, hogy leigázzuk a gaz betegségeket… :-) Ahogy Dr. Kovács Éva, ő a mi doktor nénink, mondja, a homeopátia olyan mint egy óra, éjfélkor elindul, és körbeviszi a betegséget, nem pedig visszatolja. Ezt tapasztalom már négy éve, mióta Luca megérkezett az életünkbe. Eddig összesen egyszer kapott antibiotikumot, de akkor muszáj volt mert gyorsan meg kellett gyógyulnia, épp elutazni készültünk és nagyon szeretett volna a „FÜRCSISZÁLLODÁBAN pancsolni:)))) és én félretéve a meggyőződésemet, antibiotikumot kértem a doktornénitől, akkor először és remélem utoljára, mert „homeo” ide vagy oda, mégis a gyerek öröme a legfontosabb!

Nem tudnék tanácsot adni mi legyen a kezdő csomag, hiszen én is csak anyukaként foglalkozom  vele, bár veled együtt még Zsófi barátném is engem hív, ha a kicsi fia beteg, és szerencsére rosszat még nem mondtam. Azt tudni kell, hogy a  homeopátiás bogyók nemcsak egyféle betegségre jók, többféle dolgot is gyógyítanak, lehet, hogy torokfájásra ugyanazt kell szedni, mint egy allergiás duzzanatra. Azt is érdemes tudni, hogy akár ugyanannak a betegségnek különböző fázisaiban is más-más bogyóra kell váltani, mert más használ egy megfázás kezdetén, amikor mondjuk, még csak kapar a torok, megint mást kell bevenni, mikor már tombol a nátha, és rekedtség vagy köhögés esetén megint mást. Úgyhogy ha összeáll egy adag gyógyszerünk, akkor nem biztos, hogy végig kell szedni kúraszerűen, mint ahogy például az antibiotikumoknál ez szinte kötelező, hanem szükség szerint, nagyon odafigyelve a tünetekre kell alkalmazni. Ajánlok egy nagyon jó weboldalt, én is onnan lesem a tippeket, ha a Gyógyító Évát, (Luca hívja így a dokinkat:-)) nem tudom elérni: www.homeopatia.info.hu.

Ha valakit komolyan érdekel a dolog, érdemes felkeresni egy homeopátiás szakorvost is, és mindent alaposan átbeszélni vele. Én is így tettem, és éppen ezért én elég sok szert szereztem be, mire Luca megszületett.  De olyan anyukát is ismerek, aki elvégzett homeopátiás tanfolyamot is, hogy még jobban képben legyen. Nekem személyesen nagyon jó tapasztalatom van ezzel a gyógymóddal kapcsolatban, lehet, hogy tovább tart, és hosszabb lefolyású egy betegség, de a tudat, hogy nem tömöm mindenféle gyógyszerrel a gyerekemet, és erős lesz az immunrendszere, kárpótol. Tény, hogy sok türelem kell hozzá, de hát mihez nem?

Amúgy jól vagyok, hisz tudod, nemrég beszéltünk, ha meg hiányzom, mert rég nem láttál… kapcsolj az RTL II-re és nézd meg a Heti Hetest:))))

Minden kedves Anyakanyar olvasót puszilok sokszor és jó kanyargást ebben az édes útvesztőben:)

Anita