">

Igazi karácsony

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Mozgalmas és izgalmas éve van idén Rékának. Még éppen a február eleji lemezbemutató nagykoncert sikerét ünnepelte, mikor zenekarával elnyerték az év legjobb gyermekalbumáért a Fonogram-díjat. Ekkoriban fogalmazódott meg az ötlet, kell egy ünnepi nagykoncert is. Olyan „Igazi karácsony”. Tehát a címe már megvolt, sok dal is született már hozzá, de még hiányzott valami.

„Mindig is foglalkoztatott a kérdés, hogy mitől tud igazi lenni a karácsony. Mesés karácsonyokra emlékszem gyerekkoromból is, ahol Cegléden mindig a nagycsaláddal ünnepeltünk. Ilyet igyekszem a gyerekeimnek is teremteni, szóval bár tudom, mégis évről évre kutatom a csoda titkát” – meséli Réka. „Aztán elkezdtük a fejünket törni ezen a koncerten. Majd valamikor a nyáron felhívtam Boldizsár Ildikót. Úgy éreztem, ő segíthet. Nem lepődött meg a kérdésemen. Végighallgatott, aztán megkért, hogy várjak egy pillanatot. És akkor a fiókjából előhúzta a mesét, amiben megírta mindazt, amit nekem és sokaknak jelent a karácsony. Ültem a teraszon és hallgattam. És közben folytak a könnyeim. Nem igazgyöngyök voltak ugyan, de igaziak. Én akkor, ott megkaptam az igazi karácsony titkát. A meséből azután megszülettek a dalok, a hangjáték és a csodálatos illusztrációk. A titkot pedig most átadom, hogy legyen mindenhol igazi a karácsony!”

A Kolibri Kiadó gondozásában néhány napja megjelent Boldizsár Ildikó meseterapeuta csodaszép meséje, amelyben a Gyöngyszemű Lány a szív muzsikájában leli meg a választ. A karácsonyi történetet Szimonidész Hajnalka csodálatosan légies és szép illusztrációi teszik teljessé. A könyvhöz tartozó CD-n pedig a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar meghitt vagy éppen vidám karácsonyi dalai segítenek abban, hogy kicsik és nagyok együtt fejtsék meg, milyen is az igazi karácsony. A könyv megrendelhető ITT!

A könyvvel Réka és a kiadó egy jó ügyet is szolgál, a KórházSuli Programot támogatják. Mintegy 3 éve működik az a hiánypótló program, amelynek célja, hogy a súlyos betegségből gyógyuló, magántanulói státuszba kényszerülő gyerekek kortársaik segítségével pótolhassák tanulmányi lemaradásukat. Aki megvásárolja az Igazi Karácsony kötetet, nemcsak egy szívetmelengető mesét és 10 nagyszerű karácsonyi hangulatú dalt kap, hanem 1500 Ft-tal a programot is támogatja. Ugyancsak az ügy mellé állt a CsodaPont Alapítvány, akik céges kapcsolatrendszerük segítségével szeretnének még több könyvet értékesíteni, hogy további bevételeket szerezzenek az önkéntes diák-tanároknak.

Az ünnepi nagykoncertre december 10-én, vasárnap 10.30-kor kerül sor a MOM Kulturális Központ színháztermében, ahol a lemez legszebb dalai mellet természetesen néhány kihagyhatatlan Tintanyúl-sláger is felcsendül majd. A gyermekeket ezúttal is ajándék arcfestés és meglepetés várja, a szülők pedig szintén önfeledten bulizhatnak együtt a csapattal, szusszanva egyet a decemberi rohanásban.

Jegyeket lehet rendelni itt az oldalunkon!

Aki szeretné a legfrissebb információkat tudni Farkasházi Rékáról és a Tintanyúlról, itt követheti őket: https://www.facebook.com/Tintanyulak/?ref=br_rs