">

Így ajándékozzunk kozmetikumot karácsonyra!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Ajándékozni nagyszerű dolog, de valljuk be, sokszor fejtörést okoz. Szívesen adnánk olyat, ami nem csak öncélú, hanem praktikus, hasznos is, vagy esetleg éppen arra gondolunk, hogy a megajándékozott magától sajnálná azt a bizonyos dolgot. Ennek a logikának mentén gyakran lyukadunk ki oda, hogy elsősorban a hölgyek számára a kozmetikum tökéletes ajándék. Azzal nem lehet tévedni. Gondoljuk laikusként, pedig ez egyáltalán nincs így.

„Azt szoktam mondani, hogy az ajándékként vásárolt kozmetikumok gyakran csak a gyártóknak nyújtanak hasznot” – kezdi Szakonyi Eszter, az elmúlt évtizedben számtalan rangos kozmetikai díjat elnyert Vintage Beauty tulajdonosa. – „Néha többet ártunk egy-egy ajándék kozmetikummal, mint amennyi haszna lesz, bármennyire is igyekszünk felmérni a megajándékozott igényei. Nem is beszélve arról, ha csak a divatnak, a legharsányabb reklámnak, vagy épp egy megnyerő csomagolásnak bedőlve választunk valamit.”

Ha mindenképpen úgy gondoljuk, hogy kozmetikumot ajándékoznánk, akkor inkább kozmetikai kezelésre vagy termékekre vonatkozó ajándékutalványt válasszunk, esetleg több, kisebb kiszerelésű termék kipróbálását lehetővé tevő szettet vásároljunk. Ezek általában amúgy is kedvezőbb árú produktumok és mindenképpen kisebb vásárlási kockázattal járnak, mintha választanánk egy-egy nagyobb értékű, ajándékként látványos kozmetikumot.

Amennyiben mégis úgy érezzük, hogy nincs jobb ötletünk, mint egy márkás kozmetikum, semmiképpen se válasszunk arcra szánt termékeket. Még akkor is nehéz ügy ez, ha jól ismerjük a megajándékozott bőrtípusát, kozmetikumhasználati szokásait, hányszor, hogyan használ krémet, szérumot, milyen anyagokat, csomagolástípusokat részesít előnyben, allergiás-e esetleg valamire, mely illatokat kedveli jobban. Ez esetben kicsit kevésbé kockázatos a vásárlás, de biztosabbra mehetünk akkor, ha testre, kézre szánt ápolószereket, testvajat, radírt, emulziót választunk. Nem hibázhatunk nagyot fürdő- és tisztálkodótermékekkel is, illatos fürdőgolyók, fürdőbombák esetén sem.

„A mi kínálatunkban is található több olyan arc- és testkezelő női, férfi, és családi szett, amelyekben 4-6 termék található meg” – folytatja Szakonyi Eszter. – „Ezek nem csupán ajándéknak kiválóak, hanem utazáshoz is rendkívül praktikusak, nem utolsósorban pedig kifejezetten szemet gyönyörködtetőek. Korosztályi megjelöléssel is vannak ajándékozható csomagok a kínálatban, ezeket decemberben ráadásul kedvezményesen lehet beszerezni.”

A kozmetikumvásárlásban kevésbé jártas ajándékozókat további segítségek is várják. Hogy könnyebb legyen a választás, a Vintage Beauty által összeállított díszdobozos prémium arckezelő szettek problématípusonként kerültek kialakításra, így ha valaki tudja, hogy dehidratált, érett, rosaceas, gyulladt vagy zsírhiányos bőrre keres ajándékot, akkor egyszerűbben és hatékonyabban megtalálja a megoldást. Így nagyobb esély van rá, hogy nem csak kipipálva lesz az ajándékozás, hanem igazi örömet okoz majd a fa alatt és főleg később a használatban a választott kozmetikum.