">

Így számoljuk ki a lakásbiztosításunk díját!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , ,




Egy lakásbiztosításra minden lakástulajdonosnak szüksége van, hiszen számos környezeti kár és nem várt esemény esetén nyújt védelmet. A hitellel vásárolt lakások esetén pedig a bank kötelezően előírja a biztosítás megkötését. A legtöbb mégis elavult és nem nyújt megfelelő védelmet. Időről időre érdemes ezért áttekinteni a szerződésben foglaltakat és szükség esetén új lakásbiztosítást kötni. Ehhez nyújtunk most egy kis segítséget!

Erre szolgál a lakásbiztosítás

A lakásbiztosítás – a szerződéses feltételektől függően – az alábbiak esetén nyújt védelmet:

  • viharkár, tűzeset, robbanás, árvíz,
  • földrengés, földcsuszamlás, kő- vagy földomlás,
  • jégverés, légi- vagy egyéb jármú ütközése,
  • bizonyos esetekben: csőtörés, vízkár, üvegtörés, rablás, vandalizmus,
  • valamint biztosítónként egyéb esetek is adódhatnak (pl. zárcsere költségeinek megtérítése).

Hazánkban a lakások nagy része biztosított, azonban a legtöbb biztosítás elavult és nem nyújtja az elvárható védelmet. Érdemes ezért a szerződést minimum kétévente áttekinteni és amennyiben szükséges, új lakásbiztosítást kötni.

Kedvező feltételek lakásbiztosítás kalkulátorral

Ma már számos biztosító szolgáltat lakásbiztosítást, amelynek megkötése lakáshitel igénylése esetén kötelező. A legmegfelelőbb módozat megtalálása azonban nem egyszerű.  Érdemes kipróbálni ezt az online lakásbiztosítás kalkulátort. Ennek segítségével perceken belül máris mintegy 12 biztosító ajánlatai közül válogathatunk és a szerződés megkötése sem tart tovább 10 percnél. Lakásbiztosítás kalkulátor használatával tehát időt és pénzt spórolhatunk, ami ugyebár nem utolsó szempont.

A biztosítási portál nem csupán a legkedvezőbb ajánlat kiválasztásában és a lehetőségek összehasonlításában, de az ügyintézésben is teljeskörű segítséget nyújt, valamint a felmerülő kérdésekre is készségesen válaszol.

Lakásbiztosítás váltása évente egyszer

A megkötött lakásbiztosítás nem szól örök időre, hiszen azt évente egyszer (a szerződéskötés évfordulójának közeledtével) le is lehet cserélni egy másik, kedvezőbb lakásbiztosításra. A biztosítótársaságok folyamatosan azon dolgoznak, hogy előnyösebb szolgáltatásokat nyújtsanak a fogyasztóknak. Érdemes ezért az ajánlatokat egy lakásbiztosítás kalkulátor segítségével időnként áttekinteni és amennyiben kedvezőbb ajánlatra bukkanunk, gondoskodni a lakásbiztosítás leváltásáról a szerződéskötés fordulónapja előtt legalább 60 nappal.

Fontos, hogy a lemondás 30 nappal a szerződés lejárta előtt megérkezzen a biztosítóhoz. Maradhatunk természetesen a már meglévő biztosítónknál is és a korábbi szerződésünket egy kedvezőbbre cserélhetjük, de akár más biztosítóhoz is szegődhetünk. Lakáshitel igénylése esetén sem kell feltétlenül a hitelező banknál maradnunk, bár az ügyintézés abban az esetben lényegesen egyszerűbb.

Magyarországon lakásbiztosítás kötésére kerül sor a leggyakrabban, ennek oka értelemszerűen az, hogy egy lakás – ami a legtöbb esetben otthon is – mindenki számára nagy értéket képvisel. Nem szabad beleugrani egy hirtelen jött ajánlatba, a döntés előtt érdemes végigböngészni minden biztosítótársaság ajánlatát.

Kevés embernek van azonban ideje arra, hogy egyesével végignézze az összes biztosító honlapját. Erre a problémára nyújt megoldást egy sokoldalúan és gyorsan használható lakásbiztosítás-kalkulátor. Kár lenne kihasználatlanul hagyni a benne rejlő lehetőségeket mind az ajánlatok feltérképezése, mind pedig az ügyintézés során.