">

Irány a stúdió!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
rekaNagyon kedves megkeresés érkezett hozzám a minap, amelyre egyszerűen nem mondhattam nemet! Zsűritag leszek egy versenyen, ami önmagában persze nem nagy dolog, de itt egy szuper játékról és lehetőségről van szó, amely egészen biztosan sok gyerkőcnek és szüleinek okoz majd vidám perceket. Amiért pedig én jutottam a szervezők eszébe, az  nem más, mint az, hogy a Jégvarázs című filmben én kölcsönzöm Elsa hangját. Akik még mellettem fognak ülni a zsűriben, Vidámi Péter, az ADS Service, az Irány a bárka! című film forgalmazójának gyártásvezetője, illetve Szabó Simon színművész, író és rendező, a Cinema City 2015-ös kampányainak szereplője és narrátora.

Na de hogy miről is van szó pontosan?

Május utolsó vasárnapján, gyereknapon indítja el a Cinema City az Irány a stúdió! elnevezésű pályázatát. A három héten át tartó játék során az Irány a bárka! című film két szereplőjének gyermek szinkronhangját keresi a mozihálózat. A szakmai zsűri az online felületen vagy mobil applikáción keresztül beküldött rövid szinkrongyakorlatok alapján dönt két kiemelt szereplő, egy fiú és egy lány magyar hangjáról, akik így részesei lehetnek Dave és Fancsi kalandjának.

cc_irany_a_studio_promo_anyakanyar_banner_660x400px

A Cinema City Irány a stúdió! elnevezésű gyerek szinkronhang pályázatára május 31. és június 19 között lehet nevezni az iranyastudio.cinemacity.hu oldalon. Ezzel párhuzamosan indul az Irány a stúdió! mobil applikáció is, melyről a gyerekek által rögzített szinkronhang gyakorlatok többek között csengőhangként is letölthetőek lesznek.

Ezután jövünk mi: a három hetes pályázati időszak lezárultával mi, azaz a három fős szakmai zsűri értékeljük, pontozzuk  és választjuk ki a legjobb, 8 éven felüli pályázókat az alapján, hogy mennyire élethűen formálták meg karakterüket, és helyesen mondták fel a magyar szöveget.

Az öt-öt fődíjra esélyes kisfiú és kislány kiválasztása után elkezdődik a felkészülés és a munka. A gyerekek először a szinkronstúdióval és az ott dolgozó szinkronszínészekkel ismerkednek meg. A próbafelvételek után a szinkronrendező végső döntése alapján már csak a főszerepeket elnyert két gyermeknek kell megtanulnia a film azon jeleneteit, melyekben a kis állatoknak hangjukat kölcsönzik. A felvétel a pontos instrukciók alapján történik, melyet követően elkészül az Indul a bárka! című film szinkronos változata, amit 2015. augusztus 20-tól láthatnak a nézők a Cinema City mozijaiban országszerte. A két döntős gyermekkel karakterplakátok is készülnek, melyek a mozihálózat lobbijaiban kerülnek kiállításra.

Itt nézhetitek meg az Indul a stúdió! videóját!

A gyereknapi verseny során nemcsak az Irány a bárka!, de a Zambézia, a Khumba és a Sam – Kismadár nagy kalandja című filmek egyes jeleneteit kell a magyar feliratnak megfelelően szinkronizálni, majd feltölteni az online felületen.

Ezeket a videókat is megtalálhatjátok az alábbi linkeken:

Fiúk, lányok! Hajrá mindenkinek! Nagyon kíváncsi leszek rátok!

Puszi: Réka