">

Irány a bárka, irány a mozi!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
rekaTalán tudjátok, hiszen meséltem már, nyughatatlan természetemnél fogva, rengeteg mindent csinálok. Szép és sokrétű pályát választottam, ami lehetővé teszi, hogy nap, mint nap új kihívásokat kapjak az élettől. Sokszor kérdezték már tőlem, hogy melyik részét szeretem legjobban a hivatásomnak. Sosem tudok rá épkézláb választ adni. Hiszen azt sem tudnám megmondani, hogy melyik gyerekemet szeretem jobban. Mindkettőt szeretem, hiszen mindkettő egy darabka belőlem. Ebből következik, hogy a színpadon állni pont olyan jó, mint a kamerák előtt vagy éppen a mikrofon mögött.

Nem vagyok igazi „szinkroncápa”. Vagyis nem töltöm minden napomat a szinkronstúdiókból ki-be járva. Viszont csodás szerepeket kapok és nagyszerű rendezőkkel, hangmérnökökkel dolgozom. Folyton és folyton tanulva a kollégáktól, karakterektől. Életem egyik legnagyobb sikerét éppen egy mesefigura, Elza (a Jégvarázsból) szerepének megformálása hozta. Talán ennek köszönhető az is, hogy engem választottak az Irány a szinkronstúdió egyik zsűritagjának. A válogatás is nagy élmény volt, de legszebb pillanatokat a szinkronstúdióban raktároztam el. Csak ültem és néztem a kicsi lányokat, életük első szárnypróbálgatásait a mikrofon mögött. A büszke szülőket, akik a vezérlőben, kezüket tördelve izgultak a gyerekükért. Emlékszem a saját botladozásaimra, az első szinkronszerepekkel való küzdelemre. A segítőkész kollégákra, mesterekre. Nehéz szakma ez! De ki tudja, lehet hogy épp láttam megszületni egy csodás karriert…

cc_irany_a_studio_promo_anyakanyar_banner_660x400px

És hogy mi is volt ez pontosan?

Május utolsó vasárnapján, gyereknapon indította el a Cinema City az Irány a stúdió! elnevezésű pályázatát. A három héten át tartó játék során az Irány a bárka! című film két szereplőjének gyermek szinkronhangját kereste a mozihálózat. A szakmai zsűriben Szabó Simonnal és a filmet forgalmazó ADS Service gyártásvezetőjével, Vidámi Péterrel együtt 10 pályázót, 5 fiút és 5 lányt választottunk a jelentkezők közül, akik július 14-én és 15-én, az utolsó körben méretteték meg magukat.

szinkron 1

A Cinema City Irány a stúdió! elnevezésű gyerek szinkronhang pályázatára 262 jelentkező összesen 436 hanganyagot töltött fel a verseny dedikált oldalán. A fiatal tehetségek közül 72 fiú és 190 lány szinkronizálta az Irány a bárka!, a Zambézia, és a Khumba és a Sam – Kismadár nagy kalandja című filmek egyes jeleneteit. A versenyzők között akadt olyan is, aki mindössze 5 évesen, szülei bátorítására indult a versenyen. A filmrészleteket egyforma arányban választották a jelentkezők, ám a legszívesebben a Sam – Kismadár nagy kalandja részlet tudálékos, magas hangon csipogó kismadarát szinkronizálták.

szinkron 2

Az öt-öt fődíjra esélyes fiút és lányt tehát a múlt héten  hallgatta meg az Irány a bárka! című film szinkronrendezője.  A majd egy órás próbafelvételek után, mely alatt mindannyian felmondták a kiválasztott szerep magyar hangját, a stúdió döntése lesz, ki formálja meg a karaktert.

A felvétel a pontos instrukciók alapján történik, melyet követően elkészül az Indul a bárka! című film szinkronos változata, amit 2015. augusztus 20-tól láthatnak a nézők a Cinema City mozijaiban országszerte. A két döntős gyermekkel karakterplakátok készülnek, melyek a mozihálózat lobbijaiban kerülnek kiállításra, illetve ők mondják fel az újraírt előzetes szövegét is, mely a premierig fut majd a Cinema City hálózatában.

Örülök, hogy részese voltam ennek a klassz dolognak, és kíváncsian várom a film premierjét is! Ti is ott lesztek?

Puszi: Réka