">

Jégkrém-királyságban jártunk: Häagen-Dazs

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Van egy jégkrém, amely meghódította az egész világot. És valljuk be, bennünket is. Elérkeztünk a Fagyikommandó újabb állomásához. Valószínűleg éppen jókor, ebben a rekkenő hőségben, hiszen ilyenkor szinte nem lehet elég fagyit enni, nem igaz? Ma egy olyan fagylaltozó szalont mutatunk be nektek, ahol egy olyan jégkrémet találhattok meg, melynek doboza szinte az összes trendi amerikai filmben feltűnik. A Häagen-Dazs a jégkrémek királya, vagy királynője. Hirtelen nem is tudjuk, hogy milyen nemű lehetne igazából. A lényeg viszont, hogy most már nem csak dobozkákban hazavihető, de az Aréna Plázában található Häagen-Dazs Fagylaltozó Szalonban meg is kóstolható.

Kóstolás előtt jöjjön egy kis történet! A Häagen-Dazs több mint 90 éves hagyományra tekint vissza. 1921-ben, a lengyel bevándorló Mattus család New York Brooklyn negyedében kezdte meg a gyümölcsfagylalt előállítását és forgalmazását. A családi vállalkozást 1932-ben Reuben Mattus vette át, és a Häagen-Dazs jégkrém akkor kezdte meg térhódítását. A hatvanas évek elején születtek meg a klasszikus ízek, mint a csokoládé, vanília, kávé és eper. Az első Häagen-Dazs kávézó pedig Kölnben nyílt meg 1987-ben. A Häagen-Dazs jégkrémek mára a világ több mint 70 országában kaphatók, az évi forgalom meghaladja az egymilliárd amerikai dollárt.

A jégkrémek természetesen, mesterséges adalékanyagok és stabilizátorok felhasználása nélkül készülnek, vagyis egyetlen E-számmal jelzett adalékanyagot sem tartalmaznak. A természetes anyagokat, mint friss tejszínt, tojássárgáját, fölözött tejet és cukrot egészítik ki a kekszdarabok, gyümölcsök, diófélék és különféle öntetek. Különleges ízválaszték várja a jégkrémek rajongóit, például a  Vanilla Caramel Brownie, a Strawberry Cheesecake, vagy a Makadamia Nut Brittle. Az ínyencek 24-féle különleges ízvariáns közül választhatnak. Ha mind a 24-et nem is, de jó párat mi is teszteltünk újabb fagyikommandós bevetésünk során. Íme!

Még egy fontos infó! Itt a gombócok 90 grammosak, a Magyarországon megszokott 40-45 grammos gombóc helyett. Mivel a Haägen-Dazs jégkrémek a lehető legkevésbé habosítottak, ezért mondhatjuk, hogy a vásárló itt nem a levegőért, hanem a jégkrémért fizet. Na mit szóltok? Szerintünk egy próbát megér, utána úgyis függők lesztek!!!:-)))

Puszi: Gabi és Réka