">

Kapszulába zárt szépségtestőr
Minden kornak megvan a maga szépségideálja. És persze a szépség relatív, nem mindenki ugyanazt látja szépnek és vonzónak. Abban viszont valószínűleg megegyezhetünk, hogy az egészséges, fényes, dús haj, a feszes, rugalmas bőr és az erős körmök hozzátartoznak az esztétikus megjelenéshez. Ha ezekre gondolunk, valószínűleg eszünkbe sem jut, hogy többszázezer biokémiai folyamat felelős mindezekért. Ezeknek a folyamatoknak a működéséhez, támogatásához rengeteg alapanyag szükséges. Ezek között vannak, amiket napi szinten fogyaszthatunk, és vannak speciálisak, amelyekkel szinte nem is találkozhatunk napi életvitelünk során. A legfontosabbak azok az anyagok, amelyek katalizátorként segítik szépségfolyamatainkat, túlmutatva azon, hogy a gyakran emlegetett kollagén vagy hialuronsav pótlása elegendő a szépség eléréséhez, fenntartásához. Ha nem párosítjuk olyan segítőkkel ezeket a valóban fontos szépségtámogatókat, akkor az olyan, mintha a tégla mellé nem használnának cementet vagy maltert egy építkezésen.

„Több mint 15 000 ember életmódváltása után számomra az is nagyon fontos volt, hogy abban is segíteni tudjunk, hogy az esztétikus külső minden irányból támogatva legyen” – mondja Tomán Szabina, a Toman Lifestyle vállalat alapítója. -„Komoly fejlesztői munka előzte meg az új termékünk, a Beauty Guard kapszula piacra dobását, hiszen mindenképpen olyan étrend-kiegészítőt szerettünk volna megalkotni, amely úgy működik mindenkinél, mint egy személyre szabott „szépségfűszer”, és mindenhol azt tudja támogatni a komplexitásával, a hatóanyagok egymást erősítő mechanizmusaival, amire aktuálisan leginkább szükség van.”

A Toman – Beauty Guard 2 enzimatikus vegyület, 2 ásványi anyag, 5 gyógynövény, 14 antioxidáns és 19 aktív hatóanyag segítségével járul hozzá külsőnk egészséges szépségének eléréséhez és fenntartásához. Minden mindennel összefügg azonban, tehát úgy könnyebb érteni, hogy mi miért került a termékbe, ha sorba vesszük az alkotóelemeket, kölcsönhatásaikat és azok feladatait is.

Itt van mindjárt a szerves kén, amely nélkülözhetetlen a kötőszövetek rugalmasságának megőrzéséhez, de a köröm, haj rugalmasságának építő folyamatában is fontos szerepe van.  Természetesen C-vitamin is helyet kapott a termékben, hogy a kollagén képződés folyamata biztosítva legyen, valamint védjük sejtjeinket az oxidatív stressztől, ami a szépség és fiatalság egyik legnagyobb ellensége. A C-vitamint támogatja a korábban P-vitaminnak nevezett rutin is, melyet ugyancsak Szentgyörgyi Albert fedezett fel, s amely a kapilláris erek működését segíti, s ezáltal javíthatja a haj és a bőr anyagcseréjét, azaz segíheti a hajhullás csökkentését és szebbé varázsolhatja a bőrt. Az érfalak egészségét támogatja a Beauty Guard kapszulában a Rezveratrol is, amely a megfelelő vérellátottság támogatásával a sejtek táplálását segíti.

A természet patikájából érkezett néhány nagyon fontos elem: a rozmaringkivonat, amely a bőr és haj védelmét szolgáló zsírréteg fenntartását biztosítja, az erős, töredezésmentes hajkorona egyik jótevője. A kamilla kivonat pedig régóta ismert, erős gyulladáscsökkentő, amely hozzájárul mindazon sejtszintű, úgynevezett mikrogyulladás csökkentéséhez, mely a szervezetünkben sokszor észrevétlenül zajlik. Segíthet a hajhullás csökkentésében, de a körömágyunk panaszait is orvosolhatja. Szintén a népi hagyományokból ismerhetjük a csalán és a mezei zsurló kivonatot is, melyek természetes szerves formában tartalmaznak szilíciumot, amely elengedhetetlen a kötőszövet és kollagén képződésénél. Mivel vízhajtó és méregtelenítő hatásuk is van, segítenek a bőr víztartalmának frissítésében is, ráadásul a kamilla kivonat jótékony, pl. pattanásmegelőző hatását is támogatják.

„Az egyik legkevésbé kedvelt változás a külsőnkben az őszülés” – mondja Tomán Szabina. „Szerettünk volna erre is gondolni a Beauty Guardnál, így kataláz enzimmel is erősítettük az összetételt, mely azért felelős, hogy semlegesítse azt a folyamatot, amikor a szervezetben keletkező hidrogén-peroxid a pigmentek színanyagát mintegy tönkretéve, elveszi a haj színét. A kataláz enzim termelődése az idő előrehaladtával csökken a szervezetben, így pótlása az őszülés késleltetésének egyik eszköze lehet. A hajhagymák egészséges növekedését is tudjuk enzimatikus anyagokkal támogatni, ezért a Panax ginzeng gyökér lett a felelős a termékben.”

Nem hiányozhat a termékből a közismerten kötőszövet erősítő, hidratáló és ránctalanító hatásáról ismert Hialuronsav sem, amelyet az L-glutathione segít aktívan tartani. Utóbbi hatóanyag egyben védi a sejtosztódás folyamatait is, így segíti a haj, bőr és körmök sejtképződését. Ezt támogatja a szelén is, amelynek a hajkorona megőrzésében van fontos szerepe, akárcsak a biotinnak, amelyet gyakran a hajképződés csodavitaminjának is tartanak. A biotinra, más nevén a B7 vitaminra azonban a szervezetnek más funkciójában is szüksége van, így a hajnövekedés elősegítésére csak akkor marad, ha bőségesen kapunk belőle. A Beauty Guardba így került a napi szükséglet 22-szerese, hogy biztosra mehessünk. Vízoldható vitamin révén túladagolni nem tudjuk, ettől nem kell tartani. Végül, de nem utolsó sorban a fiatalság elixírjének is nevezett Q10 koenzim is belekerült a kapszulába, amely antioxidáns hatása révén támogatja a bőr hámsejtjeinek élettani folyamatait, segíti a kollagén és az elasztin képződést.

„Lehet, hogy a kollagént sokan hiányolják az összetevők közül, de nem véletlenül nem található benne” – mondja Tomán Szabina. – „Szeretném felhívni rá a figyelmet, hogy a kollagén valójában egy aminosavakból álló, úgynevezett peptid, azaz leegyszerűsítve fehérje, amit a szervezet hasonlóan emészt, akár a csirkehúst, halat, vagy éppen egy protein shake-et. Lebontja aminosavakra, majd a lebontott aminosavakból a szervezetben jelen lévő, egyéb kiegészítő anyagok segítségével építi fel újra azokat a fehérje alapú anyagokat, amire szükségünk van. Például a kollagént is, ami segít a bőrünknek, ízületeinknek. Tehát ha kihagynánk az építéshez fontos anyagokat, kollagént is feleslegesen szedünk. Mi abból indulunk ki, hogy például a Toman Diet termékek is elegendő fehérjét tartalmaznak, tehát a saját életmódváltó programunk mellé nem szükséges a plusz kollagénpótlás. Természetesen, ha valaki nem „tománozik”, akkor ezt az étrendjénél érdemes figyelembe venni, de egy fehérjében gazdag étkezés mellett a Beauty Guard már tökéletesen tud működni.”