">

Maradj fitt, maradj egészséges
Itt van az ősz, itt van újra, most már lassan búcsút int a vénasszonyok nyara is, vége az ajándék időnek. Szembe kell néznünk azzal is, hogy ilyenkor nem csupán a másfél éve velünk élő koronavírus veszélye lopakodik körülöttünk, hanem az összes őszi szezonális járvány is, amelyik örömmel szárba szökken, amint megindul az ovis-sulis időszak, s amelyeket a gyerekek utána pillanatok alatt átadnak a többi családtagnak is. Tomán Szabina családjában is aktuális éppen az óvodakezdés, hiszen kislánya, Szofi éppen túl van a beszoktatás időszakán, úgyhogy ő gyűjtötte csokorba immunerősítő tippjeit, tanácsait.

„Nálunk alapvető dolog, hogy tavasztól őszig, és leginkább nyáron igyekszünk olyan sok időt a friss levegőn és napsütésben tölteni, amennyit csak tudunk” – kezdi Tomán Szabina. -„Idén sem volt ez másképp, sok időt töltöttünk a szabadban. Mindenképpen arra törekedtem, hogy töltődjenek fel a D-vitamin raktáraink, hiszen ez az egyik legfontosabb dolog ahhoz, hogy az immunválaszt erősíteni tudjuk a szervezetünkben és ellenállóbbá váljunk. Bár mi nagyon sok tengeri halat fogyasztunk otthon, amely a leggazdagabb forrása a D-vitaminnak, mégis szükség van ősztől már a vitaminpótlásra, amelyet amúgy sem lehet túladagolni, viszont ellenállóbbá teszi szervezetünket a vírusok elleni küzdelemben.”

Szabina, mint a Toman Lifestyle vállalat alapítója, amúgy is elkötelezett híve az egészséges életmódnak, így értelemszerűen az ő tányérjába nagyon sok vitaminban és ásványi anyagban gazdag zöldség és gyümölcs kerül, ennek ellenére a napi rutinjának része a C-vitamin és kiegészítésként a vastabletta szedése is. Amire még kiemelten figyel, az a megfelelő hidratáltság.

„Sokan hajlamosak rá, hogy a kánikula elmúltával automatikusan kevesebbet igyanak, csökkentsék a vízfogyasztásukat” – mondja Tomán Szabina. – „Ez semmiképpen sem jó, a dehidratáltság amúgy is csökkentheti a szervezet ellenállóképességét, a folyamatos méregtelenítéshez, így ahhoz is, hogy a vírusok ne találjanak nálunk megfelelő játszóteret maguknak, továbbra is szükséges a folyadékbevitelt víz és gyógyteák formájában megfelelő szinten tartani.”

Van még egy titkos fegyver Szabina kelléktárában, amely bárki számára elérhető. A Toman Vital termékek kínálata nemrég bővült azzal a különleges étrendkiegészítővel, amely egy kelát-komplex segítségével a káros anyagokat elvonja, megköti, segít kiüríteni a szervezetből, miközben feltölti azzal, amelyre éppen szüksége van. A Toman Immun Guard növényi cellulóz kapszula minden olyan esszenciális elemet be tud juttatni a szervezetbe, amire az egészség megőrzéséhez, fenntartásához vagy éppen helyreállításához szükségünk lehet. Megtalálható benne vas, réz, cink, kálcium, kálium, magnézium, C-vitamin, B-vitaminok, zsíroldható vitaminok, és még számos egészséget szolgáló elem. A szeptember 29-i Szív világnapjához kapcsolódóan most a Toman Immun Days keretében három napig 15 % kedvezménnyel tankolhatunk fel őszre-télre ebből a termékből.

„A másik fontos eszköz, amelyről nem szabad lemondanunk, az a mozgás” – folytatja Szabina. „Az immunrendszerünk, az egészségünk és egyébként a mentális jóllétünk miatt is fontos, hogy eleget mozogjunk, sportoljunk. Ha másképp nincs mód rá, akkor otthon. A Toman Short Sport YouTube csatornáján könnyen elvégezhető gyakorlatsorokat ajánlunk, amelyet persze mindenki saját jelenlegi állapota szerint vegyen igénybe. De mozogjunk, ebből ne engedjünk még a legvacakabb borús őszi napokon is feldobja a kedvünket, az egészségünk pedig egészen biztosan hálás lesz érte!”