">

Karácsonyvárás

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
gabireka_hopelyhes

Persze, persze. Tudjuk, hogy nagyon furcsa, amikor november közepén az összes bevásárlóközpontot karácsonyi pompába öltöztetik. Amíg még az évszakhoz képest jobb az idő, vagy inkább csúnya, őszi eső esik, nem pedig hó, addig valóban nehéz ünnepi hangulatba keveredni. Ráadásul sokszor tényleg az az ember lányának érzése, azért kell már ilyen korán elkezdeni a készülődést, mert ezzel is fogyasztásra próbálnak minket rávenni. Ez az érem egyik oldala. Mi azonban nem szeretnénk ünneprontók lenni, éppen ezért most mutatunk nektek néhány olyan karácsonyi filmet, ami mögött valóban az áll, hogy fogyasztásra vegyenek rá minket, ezt kár lenne tagadni, mi azonban imádjuk a hangulatukat. Mert például a brit áruházlánc, a John Lewis idei kisfilmje után, már nem volt kérdés, hogy a mi szívünkbe is beköltözött a nem csak gyerekekre jellemző karácsonyvárás. Összegyűjtöttük nektek a nekünk legjobban tetsző öt plusz öt karácsonyi kisfilmet. Ha esetleg még elkerült volna titeket az ünnepi hangulat, ezek után garantáltan alig tudjátok visszafogni magatokat, tuti bekevertek egy mézeskalács tésztát, előveszitek a karácsonyi díszeket, és elméláztok az ünnepi menüsor megbolondításán.

John Lewis, az egyik brit áruházlánc egy rajzfilmmel készült az idei évben. A mese főhőse életében először tudja meg, mi is a Karácsony. Ajándékozzunk meg mi is valakit Karácsonykor, amit az illető sosem fog elfelejteni!

A britek tudnak valamit, nekünk pedig még haza is húz a szívünk. Bár Magyarországon megint bezárt a Debenhams, az áruházlánc idei kampányfilmjét Magyarországon forgatták. Korcsolyapálya a Budai Várban? Nézzétek csak!

Kinek van kedve még egy mesés karácsonyi filmhez a Marks & Spencer márkának köszönhetően? Helena Bonham Carter elvarázsolt minket is, a két percben annyi mese jelenik meg, hogy csuda, hősnőnk pedig nem más, mint a csodás Rosie Huntington.

A Morrisons szintén brit bolthálózat. A karácsonyi asztal hozzávalói náluk mind kaphatók, és ha kell dalra is fakadnak.

http://www.youtube.com/watch?v=vTLjulVbbE4

Amit nem bírtunk megnézni sírás nélkül az egy sajt reklámja. Hittétek volna? Karácsony egy vak kisfiú szemszögéből.

És a ráadások:

Kmart reklám, csinos férfiak, mókás boxerek és egy különleges harangjáték:

A Kohl’s karácsonyi meglepetése, mert ilyenkor tényleg nem csak magunkra gondolunk, hanem önzetlenül tesszük széppé mások ünnepét is:

Amikor egy reklám nem is kifejezetten a márkáról szól, hanem csak egy érzést próbál közvetíteni. A Tesco egy ilyen homevideo hangulatú filmecskét készített, ami egyébként elég megosztóra sikeredett, ami a reklámmal kapcsolatos visszajelzéseket illeti:

A Tiffany minden évben kitesz magáért. Mi elsősorban a filmek hangulatát imádjuk. Az a fajta életérzés, amire mindannyian vágynánk Karácsonykor:

És akkor a végére egy cukiság az IKEA jóvoltából:

Jó Karácsonyvárást!

Puszi: Gabi és Réka