">

Kártyák és angyalok

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
A karácsonyban sok egyéb más miatt az a legjobb, hogy olyan, mint egy óriási kirakós játék. Rengeteg apró részletből áll össze egyetlen nagy egésszé, és az a jó benne, hogy bár vannak olyan dolgok, amelyen soha nem változtatnánk szívesen, legtöbb családban ilyen a bevált menü, vagy a Szenteste ritmus, de néhány egyszerű újítás mindig belefér az ünnepbe. Ezeknek pedig önfeledten lehet örülni, hogy megint gazdagítottuk valamivel a saját szokásainkat. Fontos például, hogy nem szabad elhanyagolni az apró dolgokat sem, hiszen ezek teszik igazán meghitté az ünnepet. Ilyenek a karácsonyi kártyák. Figyelni kell rá, hogy mivel hívjuk meg a vendégeinket, illetve mivel ültetjük őket asztalhoz, mivel írjuk rá az ajándékra, hogy kihez tartozik. Ha ezeket kézzel készítjük, az már önmagában ajándék. :)

Kell hozzá:

 • törtfehér vastag papír
 • gombok
 • ragasztó
 • filctoll
 • egy régi, kiszuperált csomagolópapír


Kísérő:

Mindannyian ismerjük a megmaradt apró csomagolópapír darabkák problémáját. Mindig úgy van, hogy az már csomagolni nem elég, de kidobni még sajnáljuk. Íme, egy ötlet a felhasználásra! :)

Vágjuk ki a formát, amit jól el lehet különíteni a csomagolón. Utána hajtsuk meg a lapot, és ragasszuk rá a kivágott csomagoló darabkát. Írjuk rá, hogy kié lesz a kártya, majd fűzzük át cérnával, raffiával, stílustól függően. Könnyű, hasznos, egyedi :)

Vágjuk ki a papírt, majd kerekítsük le a lap széleit. (Egy festékes tégely alját odarajzolva, könnyedén egyforma lesz!) Majd rajzoljuk meg az akasztókat ceruzával, tegyünk a végére „masnikat”. Rajzoljuk át a tollal, és írjuk rá, amit szeretnénk. Száradás után kiradírozható a ceruza. Majd ragasszuk fel a gombokat, amik pont olyanok lesznek így, mit a fenyőfán a gömbök, vagy az égők. Nagyon karácsonyi és nagyon egyszerű! Próbáljátok ki! :)

Karácsonyi ötletekkel lassan tele a padlás, így nehéz olyat találni, ami egyedi is, kedves is és nem elcsépelt még. Az angyalok hozzá tartoznak az ünnephez, van belőlük mindenféle és fajta díszítés, dekorációs elem. Legyen szó karácsonyfadíszről vagy kopogtatóról. A kártya mellé, íme egy alternatíva, ha ültetésről volna szó! :)

Kell hozzá:

 • kis méretű cserép, dekorboltban kapható
 • fehér akril festék
 • aranyszínű fonal, szalag
 • szemek
 • piros filc
 • arany lakkfilc
 • angyalszárnyak
 • fagolyó

1. lépés: Fessük le a cserepeket fehérre, várjuk meg míg teljesen megszárad.

2. lépés: Ragasszuk rá a fagolyót a cserép aljára, így olyan alakja lesz, mintha ruha lenne rajta.

3. lépés: Akasszuk rá a szárnyakat, ragaszthatjuk is, ha nincs rajta zsinór.

4. lépés: Ragasszuk a fejére a hajat, majd a szalagból glóriát.

5. lépés: Rajzoljuk meg az angyal arcocskáját, majd írjuk rá a vendégek neveit és helyezzük bele a tányérba, vagy a tányér mellé.

Nincs is jobb érzés annál, amikor már csupán pár hasonló apró momentum van hátra a készülődésből. A mézeskalácsok már a dobozban puhulnak, a bejgli is készen van, a fenyőfa belefért a talpba, az ajándékok csak csomagolásra várnak, a hűtő már tele a karácsonyi vacsora hozzávalóival, és egyes helyeken már élő ponty is úszik a kádban… :-) Jöhet a kártya-gyártás, töltsétek le a készítési útmutatót itt: Karácsonyi kártyák és Angyalok az asztalon.

Puszi: Réka és Gabi