">

Horgoljunk adventi naptárt!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Vannak olyan ismerőseink, akik igazából már nyár végén elkezdenek visszaszámolni, annyira szeretik és várják minden évben a karácsonyt. Ha ennyire elszántak azért nem is vagyunk, hiszen azt valljuk, minden évszaknak, minden hónapnak ki kell élveznünk a maga örömét, de azért november beköszöntével azért már mi is erősen koncentrálunk az év legszebb napjaira.  Persze mindannyian másképp készülünk az ünnepre, van, aki ilyenkor teljesen átrendezi a lakását, kipakolja a szekrényeket, vannak, akik takarítanak, nekiállnak dekorálni. Mindenesetre ilyenkor nem csak a lakásunkat, de a szívünket is fel kell öltöztetni az ünnepre. Az Advent szó jelentése, eljövetel. Amit várakozás előz meg, ugyebár. A gyerekeknél ez főleg nehézséget okoz, van olyan, amikor már aludni sem tudnak, annyira izgatottak az ünnepi dolgoktól, ajándékoktól. Hatalmas élmény meglátni a feldíszített fát, a becsomagolt ajándékokat. Nem beszélve arról, hogy a kicsiknél az a legfontosabb, hogy higgyenek a karácsonyi csodákban! Na, de addig is, hogy december hónapban is lehessen nyugodtan aludni az ezres fordulaton pörgő csemetéktől, van egy biztos megoldás, amelynek segítségével minden nap örömet okozhatunk nekik valamivel, meglephetjük őket. Ez pedig természetesen nem más, mint az adventi naptár. És ennek általunk ajánlott változata, amelyet most bemutatunk nektek. Jaj, egyet elfelejtettünk,  nem árt előtte horgoló leckéket venni!!! :)

 Kell hozzá:

  • fonal
  • horgolótű
  • vászon
  • gombok
  • botok
  • szalag
  • vastag tű
  • cérna


1. lépés: Horgoljuk meg a kis tasakokat, a piros fonalból. Kis, kör alakú terítőket készítsünk, így majd könnyen tudunk belőle batyukat készíteni.

2. lépés: Fűzzünk mindegyik tasakba szalagot, és töltsük meg apró játékokkal, cukorkával, csokival.

3. lépés: Vegyünk egy hosszú darabot a vászonból, varrjuk össze a két végét. Csináljunk neki akasztót, szalagból a legegyszerűbb. Hogy szépen tartsa magát, két botot tegyünk a két végébe.

4. lépés: Varrjunk fel gombokat, egyenlő távolságban, szépen elosztva. Erre tűzzük rá a csomagokat, rendezzük el szépen, és már kezdődhet is a várakozás :)

Persze, adventi naptárt még számos más módon is készíthettek otthon, a kreativitásunknak csak a fantáziánk szabhat határt. Nekünk most bejött ez a nosztalgikus változat, és legalább felelevenítettük a régi ismereteinket :-) Készítési útmutató letölthető itt: Horgolt adventi naptár. Sok sikert hozzá!

Puszi: Réka és Gabi