">

Cserepet a mikulásvirágnak!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Valószínűleg kevesen vagyunk, akit Karácsony előtt nem bűvöl el egy cserép csodálatos mikulásvirág. Egyszerűen elbűvölnek az izmos zöld levelek felett harsogó vörös levelek, és az a kitartás, ami ennek az évelő növénynek lehetővé teszi, hogy a nem túl ideális, száraz, fűtött körülmények között is egészséges maradjon hosszú-hosszú ideig. Nem mindig tudjuk megóvni a választott mikulásvirágunkat a gyors tönkremeneteltől, de ha elég fényt és vizet adunk neki, előfordulhat, hogy akár tél végéig is megörvendeztet bennünket csodás pirosságával. Fűtőtest mellett nem szeret lenni, és kézi párásítóval ajánlott néha felfrissíteni, akkor van esélyünk rá, hogy sokáig szép marad. És hogy méltó cserepünk is legyen hozzá, arra gondoltunk, hogy idén kipróbálunk valami egészen új dolgot, hátha a saját kezűleg készített kaspó által sugárzott szeretet még tovább életben tartja a mi kis karácsonyi kedvencünket. Ismeritek a repesztőlakkos technikát? Hát ez maga a csoda! :)

Kell hozzá:

  • cserép
  • mikulásvirág :-)
  • akril festék (egy sötét és egy világos szín)
  • repesztő lakk

1. lépés: Fessük le a cserepet pirossal, és várjuk meg, amíg teljesen megszárad!

2. lépés: Kenjük be repesztő lakkal, ennek is meg kell száradnia. Vigyázat, az ecsetet alaposan ki kell utána mosni!!!

3. lépés: Kenjük fel a fehér festéket, ahogy szárad látni fogjuk, hogy szépen repedezik! A végén, ha szeretnénk, lefújhatjuk matt lakkal, de nem muszáj, anélkül is tartós és szép marad!

Készítési útmutató letölthető itt: Cserép a Mikulásvirágnak. Próbáljátok ki és gyönyörködjetek kedvetekre ebben a szépséges virágban és az új cserépben! :-)

Puszi: Réka és Gabi