">

Gyűjtsünk recepteket – dobozba velük!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Bár a szép színes szakácskönyvek világát éljük, és az internet is egy kimeríthetetlen forrás új receptek felfedezésére, azért valljuk be, mindannyian azokat kedveljük a legjobban, amelyeket hallunk, kapunk valakitől. Mert van annak egy varázsa, hogy a nagyi, vagy anyukánk specialitását megpróbáljuk „utángyártani”, és persze vannak ügyes barátnők, kolléganők, akik szintén remekelnek egyik-másik étel terén. És ilyenkor – na jó, van hogy csak udvariasságból, de általában mégsem – elkérjük a receptet. Néha kivágunk újságból is egy-egy szimpatikus leírást, márcsak a szép fotó miatt is, aztán valahogy azt vesszük észre, hogy kallódnak ezek a kincsek a konyha környékén. Jó ötlet az is, hogy kezdjünk el egy receptes füzetet vezetni, ahová saját kézzel  letisztázzuk, esetleg már gyakorlati megjegyzésekkel látjuk el a kipróbált recepteket.  Még jobb, ha a receptet átadót kérjük meg, hogy írja le nekünk, így tényleg nagyon szép emlék marad!

És hát, ahogy észrevettétek, és a visszajelzések alapján szerencsére úgy érezzük, hogy örültök is neki, itt vannak a mi receptjeink is. Most egy ötletet adunk arra, hogy milyen formában tarthatjátok csinosan a letölthető Anyakanyar-recepteket, hogy mindig kéznél legyenek.

Kell hozzá:

  • fadoboz (a méretet érdemes jó előre megnézni, hogy beleférjenek a lapok)
  • szalvéta
  • dekupázs ragasztó
  • matt lakk

1. lépés: Távolítsuk el a szennyeződéseket a dobozról, és válasszuk ki, hogy milyen mintájú szalvétát szeretnénk használni.

2. lépés: Dekupázs technikával ragasszuk fel a szalvétát, azaz kenjük át ragasztóval, ilyenkor a lehető legvékonyabb réteget, azaz a szalvéta legfelsőbb rétegét kell használni.

3. lépés: Várjuk meg a száradást, majd fújjuk le matt lakkal, hogy szép fényes legyen.

4. lépés: Töltsük meg a finomabbnál finomabb ételek receptjeivel! :-)

Készítési útmutató letölthető itt: Receptkártyatartó doboz.

Puszi: Réka és Gabi