">

Teázási szezon indul – készítsünk teásdobozt!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Sokat nyafog az ember az egyre hűvösebb napok és esték miatt, pedig újra és újra meg kell állapítanunk, hogy rengeteg előnnyel is járnak ezek a hétek. Például mikor innánk ennyi finom meleg italt, forró csokit, kakaót, netán forralt bort, ha nem a borzongatóan hideg napokon. A legnagyobb, megunhatatlan vonzalom persze mindkettőnk esetében inkább a tea, hiszen számtalan variációban fogyasztható, és akár napszaktól, vagy hangulattól függően nyúlunk a fekete, zöld, fehér vagy akár rooibos tea után. Nem beszélve a nagyszerű gyógyteakeverékeinkre, amelyeket reggel leforrázva, üvegbe töltve egész nap vihetjük magukkal és kortyolgathatjuk kedvünkre. De ha most csupán a filteres teákra gondolunk, akkor egy speciális doboz képe is felvillan előttünk, amelyben kényelmesen, jól áttekinthetően tárolhatjuk a teáinkat. Ha szeretitek a szép és egyszerű tárgyakat, és esetleg vannak tearajongó barátaitok, vagy rokonaitok, akiknek szívesen ajándékoznátok akár ilyet, akkor most íme, itt egy készítési tipp!  Teázásra és dobozkészítésre fel! :-)

Kell hozzá:

  • fa dobozka, amiben fakkok vannak
  • akril festék
  • matt lakk
  • ragasztó
  • kis fafigurák a díszítéshez

1. lépés: Fessük le a dobozt, barna akril festékkel, de ne túl vastagon. Várjuk meg mindenképpen, amíg teljesen megszárad!

2. lépés: Vegyük a kis figurákat és ragasszuk fel őket a doboz oldalára tetszés szerint. Használhatunk fahéjrudakat is, vagy csillagánizst, ami éppen van otthon.

3. lépés: Fújjuk le az egészet matt lakkal, várjuk meg, míg teljesen megszárad, és már használhatjuk is. Egy karácsony előtti teadélután a barátnőkkel? Jöhet! :-)

A készítési útmutató letölthető itt: Teásdoboz-készítési útmutató.

Puszi: Réka és Gabi