">

Kék és zöld

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
kekzoldgabirekaAmikor eljön egy-egy szezon, akkor sokan elkezdenek gondolkodni, hogy vajon mi is az aktuális divat. Mostanában ezt nehéz megmondani, mert igazából minden divat, minden hordható, legfeljebb az árnyalatok változnak évről évre, meg persze a fazonok, és az anyagok, hogy legyen okunk időről időre új ruhákat venni. Az alibi az kell, nagyon is :-) Általában egy bizonyos kor után az ember lány már tudja, hogy mi áll jól neki, és vannak olyan színek, amelyekhez mániákusan vonzódunk, meg vannak olyanok is, amelyeket többnyire szeretünk elkerülni. A rejtőzködő szürkéktől és feketéktől néha erőszakkal kell elszakadnunk, és nem csupán azért, hogy divatosak legyünk, hanem azért is, hogy az újonnan felfedezett színek által új energiákat is szabadítsunk fel az életünkben. Az idei nyáron – na jó, ez nekünk például nem esett nehezünkre, a kékkel és a zölddel volt érdemes újra megbarátkozni.

Kék az ég és zöld a fű. Kék a tenger. kekek_zoldekMeg persze zöld is. Nem véletlen, hogy ezek a nyár kedvenc színei, hiszen a természet közelsége, a szabadság-érzés mindannyiunkban benne él. Érdekes párhuzam, hogy vajon öltözködésnél hogy is állunk ezekkel a színekkel. Kék- és zöldszeműek nyilván előnyben, hiszen ki nem figyelt volna még fel arra, hogy egy előnyös árnyalatot választva még élénkebb, csillogóbb lehet az a tekintet. A kék egyébként is nyugalmat, biztonságot áraszt, míg a zöld harmóniát, fejlődést. Állítólag a zöld szín a legpihentetőbb szín szemünk számára.

marianna_3Nos, az idei nyár divatja, ahogy már említettük, igazán rendesen hódol ennek a trendnek. A kék az visszatérő, állandó elem, hiszen hogy is lehetne meg nyár matrózcsíkos, tengerparti öltözetek nélkül, a sötétkék pedig évek óta méltóképpen őrzi előkelő helyét a divatban, de idén mindehhez hozzátársult a türkizek, smaragdok, pisztáciák, fűzöldek hosszú sora. Nyári ruhák, blézerek, sortok, férfiingek – mind-mind felkeltették idén az érdeklődését a vevőknek. Mi a belvárosi Marianna Boutique kínálatát térképeztük fel, ahol elegáns, finom darabokat találhatunk, amelyeket feltehetőleg nem csak egy nyáron viselünk majd örömmel. „Nem gondoltuk volna, hogy ilyen sikere lesz idén ennek a színnek – árulja el Schaller Marianna, aki persze a trendeket követve pontosan tudta, hogy az idei divatmárkák intenzíven használni fogják ezeket a színeket. – „Nagyon sok zöld férfinadrágot adtunk el például, a legkülönbözőbb zöld színekben, és a legtöbb vásárlónk például kék kockás inggel is párosította, ami remek összhangot kelt. Persze sokan a merészebb színekhez is nyúlnak, de mi itt az üzletünkben igyekszünk olyan összeállításokkal is segíteni a tanácstalan vásárlókat, amelyeket talán maguktól nem kombinálnának össze. A hölgyek zöld-választása talán kevésbé meglepő, de az is érdekes, hogy milyen sok embernek jól áll ez a szín, harmonizál hajszínnel, szemszínnel, és a napsütötte bőrrel is.”

A kéket és a zöldet sokan olyan ellentét-párnak tartják, kek_zoldmint a kutya és a macska összeférhetetlenségét. Nos, míg többnyire ez utóbbi sem igaz, hiszen a kutyák és a macskák is remekül meg tudnak férni egymás mellett, így a kék és a zöld harmóniája is attól függ, hogy milyen kék és milyen zöld társul egy adott öltözéken, vagy akár egy adott ruhadarabon belül. A Marianna Boutique kínálatában, ahol számos minőségi világmárka megtalálható, hibátlan ízléssel sorakoznak egymás mellett a ruhadarabok, amelyek megfelelnek az idei nyár elvárásainak, és amelyek közül öröm választani akár hétköznapi, akár alkalmi viseletet. Ha valaki pedig beleszédülne a kínálatba és tanácstalanul távozna, otthon még mindig átböngészheti a webshopban a kollekciókat, és kényelmesen, a fotelből is lehet vásárolni. Hogy a nyaraláson, a nyári esküvőkön vagy szabadtéri színházi előadásokon, de még az átlagos napokon is kiragyogjunk a szürkeségből. Ahogy Marianna is tanácsolja, merjünk színeket viselni, néha lépjünk ki öltözködés terén is a komfortzónából, és érezzük jól magunkat az idei nyár ragyogó kék és zöld színeiben!

Ti kipróbáljátok együtt a kéket és a zöldet? 

Puszi: Réka és Gabi