">

Kismamák! Fotózásra fel!
Az anyaságban sok csodálatos dolog van. De lássuk be, az első csoda az a kilenc hónap, ameddig a kisbabáját várja egy nő. Ezt az izgalmas, titokzatos állapotot sokan szeretnék megörökíttetni, és bár nyilván kedvesek lesznek a saját készítésű, mindennapokat dokumentáló fotók is, bevallja vagy sem, valószínűleg minden kismama vágyik egy profi, igényes, különleges, személyre szabott fotósorozatra. Mi megtaláltuk azt a helyet, ahol mindenki ellazulhat, jól érezheti magát, önmagát adhatja a képeken.

kismamafotozas_koo-adrien-1

Köő Adrien fotográfus műterméből már sok boldog kismama távozott (persze nem csak kismamák, hiszen Adrien esküvőket, portrékat, gyerekeket és portfoliókat is csodálatosan fotóz). De mi most a leendő anyukáknak szeretnénk picit segíteni, mikor arra gondoltunk, hogy kicsit kifaggatjuk Adrient a kismamafotózás rejtelmeiről. Először is arra voltunk kíváncsiak, hogy mikor a legjobb kismama fotózást tartani?

Mi a kismama igényeit tartjuk szem előtt. Volt már olyan, hogy már akkor megkeresett a kismama, amikor éppen csak elkezdett gömbölyödni és végigfotóztuk a teljes várandósságot. De olyan is, amikor a legutolsó pillanatban, konkrétan két nappal szülés előtt esett be a család egy gyors fotózásra. A fotó visszaadja a realitást, de mi segítünk az anyának sminkkel, fodrásszal, lelki  támogatással megtalálni a varázst, a szépséget, az anyát, a teremtőt, az amazont, aki életet ad. Persze, ez nem mindig könnyű, de pont ezért javasoljuk a fotózást, mert egy külső szem sokkal többet lát és olyan részleteket, szépségeket tudunk kiemelni, amire a kismama csak nem is gondol. És amikor könnyes szemmel rebeg köszönetet a képek kézhezvételekor, tudjuk, hogy elértük azt a mércét, ami alá nem megyünk.

Mik a leggyakoribb kérések ilyenkor?

A fotózás helyszínét megbeszéljük. Próbálunk pár szóban bepillantani a család életébe, hogy olyan helyzetet alakítsunk ki, ami nekik otthonos, mégis különleges.Egy-egy jól elhelyezett díszlet, pár precízen megtervezett és izgalmas részlet nagyon hatásos végeredményt nyújt.Megbeszéljük a színvilágot, az időpontokat, a sminkes és fodrász esetleg stylist szükségességét. Persze, a kismamák mindenre kíváncsiak, és a legtöbb kérdésükre választ is kapnak, de mindig marad egy kishely a szükséges titkoknak is.

kismamafotozas_koo-adrien-2

Melyik volt a kedvenc kismama-fotód? 

Van egy 6 éves life-time fotósorozatom, ami nagy kedvencem. A kismamát fotóztam a szülés előtt és azután minden évben. Szívesen megmutatnám az első, pocakosfotót, de nem tehetem, mert nagyon intimre sikerült. A női test csodálatos, és amikor az anyaság erejével kigömbölyödik, egészen fantasztikusan művészivé válik. Nem véletlenül készítenek a sztárok kismama fotósorozatokat, hiszen akkor teljesen más a nő teste, lelke, érzelmisége és kisugárzása is. Kár ezt nem megörökíteni…

kismamafotozas_koo-adrien-3

Mennyi ideig tart? Hogy bírja ezt egy fáradékonyabb kismama?

A fotózás hossza a kismamától függ. Félóra, egy óra, ahogy bírja. Fotózás közben megáll az idő a friss anyuka számára. Ez az idő csak az övé és a társáé, semmi mással nem kell foglalkoznia, csak azzal, hogy szép legyen és a boldogságát mindenki lássa. Persze, azért amikor befejezzük, jólesően behuppannak a karosszékbe, de egy csodás pocakos sorozatért ezt az áldozatot szívesen vállalják.

Mi volt a legextrémebb kérés ilyen fotóval kapcsolatban?

Nagyon egyedi volt, amikor egy kismama fotózásra a kispapa Darth Vader jelmezben jelent meg. Elsőre elég extrémnek tűnt, de végül is jó buli lett belőle.

A referencia képeket: a www.kooadrien.hu oldalon tudjátok megnézni. Aki most éppen ebben az élethelyzetben van, vagy tervezi, hogy nemsokára kismama lesz, mindenképpen éljen a lehetőséggel, örökíttessétek meg ezt a csodálatos időszakot! 

kismamafotozas_koo-adrien-4