">

Kölyökkutyások, figyelem!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Egyedülálló online program segíti mostantól a kölyökkutyás gazdikat abban, hogy tudatosan építsék és éljék meg kapcsolatukat az új családi kedvenccel. A Tükör Módszer alapítója, Korom Gábor kutyaszakértő és csapata által kifejlesztett Online Kölyökkutya Program már akár két hónapos kortól segít tanítani a kiskutyákat – abban a „szivacskorban”, amikor a tudás még tiszta lapra íródik. A Tükör Módszer az állat természetes viselkedésére, kommunikációjára épül, segítségével a leghatékonyabban és a legkevesebb konfrontációval tanulható meg, hogyan élhetünk a kutyánkkal örömteli életet. 

Korom Gábor iskolájának legújabb fejlesztése az Online Kölyökkutya Program akár már két hónapos kortól segít tanítani a kiskutyákat – abban a „szivacskorban”, amikor a legnyitottabb és befogadóbb az új házikedvenc. Ilyenkor eleve elejét vehetjük a negatív beidegződéseknek és viselkedési formáknak, s megteremthetünk egy átlátható, világos viszonyrendszert, amiben komfortosan mozoghat a kutya.

Korom Gábor szerint, amikor kutya érkezik a családba, elkezdődik egy önismereti folyamat, legalábbis, ha kellően tudatosak vagyunk. „Olyan utazásra visz, amely rengeteget tanít önmagunkról, hiszen a közösen megélt helyzetek, a kutyával való együttélés igazi önreflexiós tréning. Amit közben megtanulunk, az az emberi kapcsolatainkban is segíthet, a kutyán keresztül az ember megtanul például teljes szívvel figyelni a másikra, aminek hiánya az egyik legnagyobb deficit az életünkben.”

A hároméves munkával kifejlesztett online tanfolyam videóiból megtanulható, hogyan teremtsünk stabil kapcsolatot a kutyával, hogyan alakítsuk benne az önkontroll, a késleltetés képességét – ez kell például ahhoz, hogy helyben maradjon vagy ne rángassa a pórázt séta közben. A hétről hétre követhető program 7 hét alatt elvégezhető, ezalatt a gazda megtanulja, hogyan mélyülhet el a kapcsolata úgy a kedvencével, hogy az minőségi együttlét legyen.

Sokan például nem is hallottak róla, hogy a pórázhoz is szakszerűen szoktatni kell a kiskutyát. Az is fontos, hogy a kutyáknál is létező szeparációs szorongást kezelni tudjuk; ez úgy működik, hogy elérjük, ne csak a gazdihoz, hanem a területhez, a lakáshoz is kötődjön, így akkor is biztonságban érzi magát, ha a gazdi éppen nincs otthon – hoz néhány példát Valcz Zsófia arra, milyen készségek segítenek a kutyával való harmonikus és megbízhatóan kontrollált kapcsolat kialakításában.

Az Online Kölyökkutya Programot, azaz a közös tanulást akár már a kutya nyolchetes korában el lehet, sőt, érdemes is elkezdeni. A tanfolyam olyan, 8 hetes és 6 hónapos közötti életkorú kutyák gazdájához szól, akik szeretnének felelős kutyatartóvá válni. Olyanoknak, akik érzik, hogy fel kell nőniük a feladathoz, tudatosak, és boldog, kiegyensúlyozott életet szeretnének a kutyájukkal közösen élni.

A Korom Gábor által kifejlesztett, minden eddigi oktatási módszert átíró Tükör Módszer az állat természetes viselkedésére, kommunikációjára épül, segítségével a leghatékonyabban és a legkevesebb konfrontációval tanulható meg, hogyan élhetünk a kutyánkkal örömteli életet.

Az online program azoknak a friss gazdáknak is megoldás, akik személyesen nem tudnak részt venni a fővárosi vagy vidéki tanfolyamokon, s kényelmesen, a saját tempójukban sajátíthatják el a felelős kutyatartás alapjait.