">

A kalandor levele

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy hosszúra nyúlt esős hét. Miközben éppen azon gondolkodtunk, hogy miként lehet újabb izgalmakat kicsiholni az otthon töltött napokból, szuper meglepetésként érkezett hozzánk egy megkeresés. Két lelkes anyuka, akik a Younik kreatív ügynökségnél tevékenykednek, megálmodott egy cuki projektet, így jött létre a Younik Gyereksarok. Első projektjük telibe talál mindazoknál a családoknál, ahol jól jöhet egy-egy átjátszott délután, extra program. 

A kaland úgy indul, hogy a postaládában landol egy különleges boríték. Talán a célcsoport, a 4 és 10 év közötti gyerekek még nem olvasnak, így nem bukunk le, ha eláruljuk, hogy szülői súgásra derül ki, hogy milyen színű lesz a boríték, amelyet viszont a gyermek nevére címezve hoz ki a postás, az általunk előre egyeztetett napon. További szülői súgás árul el részleteket egy korábbi kalandról, hogy ily módon legyen tökéletesen személyre szabva a levél. Olvasni nem tudó gyerek esetében mindezt persze a szülő interpretálja, nálunk a tesztalany 9 éves magának olvasta el, de nem hitt a szemének, így sokszor jött oda megerősítést kérni, hogy tényleg jól látja-e, amit lát. Kicsit izgatta, hogy a Kalandor honnan tudhat róla ennyi mindent. 

A levélben egy térkép lapul, amely a kihívás állomásait rejti. Ne gondoljatok nagy dologra, a lakáson belül tart a kaland, ehhez kapunk útmutatást, feladatokat. Ha pedig sikerül elvégezni őket, egy-egy matricával lehet jelezni, hogy készen vagyunk, léphetünk tovább. Az első lépés a szükséges kellékek összepakolása (ha szerencsénk van, a kaland végeztével a gyerek ezt majd magától pakolja vissza a helyére, nálunk ez például igényelt némi szülői beavatkozást.)

A többi lépést nem fednénk fel előre, csak annyit árulunk el, hogy nem kell semmi extra dologtól tartani, ami őrült felfordulást okoz, nincs szükség különleges előkészületekre, bármi bármivel helyettesíthető, szerintünk legalábbis.

Ami biztosan kell hozzá: egy 4 és 10 év közötti gyerkőc (szerintünk talán az alsó korhatárhoz közeledvén lesz a legélvezhetőbb a játék), néhány óra szabadidő (javaslatunk a délután, hiszen a program vége fürdés és lefekvés), és némi kellék, de ezt az előzetesen elküldött szülői tájékoztató levél alapján észrevétlenül elő tudjátok készíteni. Itt találtok bővebb információt a kipróbáláshoz:  Younik Gyereksarok