">

Könnyed könyvesbolti körút

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , ,
Nem lennénk őszinték, ha azt állítanánk, hogy mi mindig tökéletesek vagyunk. Mindig egyformán koncentrálunk, mindig tudjuk, hogy mit akarunk. Persze a munkánk is sok fegyelmet kíván, és hát az anyaszerep nem kevésbé, de néha annyira jó kicsapongani, önfeledten bolondozni, nevetni! A héten mondjuk már pont mutattunk magunkból ilyen pillanatot, amikor is gyermeki örömmel kergettük a papírsárkányt a Normafánál, de hát ha együtt vagyunk, bizony a vidámság sem kerül el bennünket. És annyira jó, hogy ezt nektek is meg tudjuk most mutatni, mert valószínűleg így még jobban fogjátok érezni, hogy az Anyakanyar mindig a mi hangulatunk szerint kanyarodik, nincsenek előírt kanyarodási irányok, és ettől szeretnénk még sokáig-sokáig és még annál is tovább hitelesek és őszinték maradni. :)

Igazából könyveket ajánlani mentünk az egyik legszebb Libri könyváruházba, azon belül is a gyerekkönyvek részlegén jártunk. Óriási örömmel fedeztük fel a saját gyerekkorunk újrakiadott, újratervezett borítóval megjelent kedvenc lányregényeit, csíkos, pöttyös könyveket, Szabó Magdától, Janikovszky Évától, Kertész Erzsébettől. Ó, bár lenne végtelen sok időnk, most is milyen jó lenne elolvasni! Aztán rábukkantunk a modern enciklopédiákra, amiket már a mi gyerekeink, leginkább a fiaink lapozgatnak, dinók, vulkánok, miegymás témában. Ennek is örültünk! Tulajdonképpen ahogy elkezdtünk valamit ajánlani, már a következő csodát szúrta ki valamelyikünk, és pörögtünk-forogtunk az arra járó vásárlók nem kis derültségére :-)

Aztán mégiscsak leragadtunk, mert mindketten találtunk valamit, ami szívünk csücske – könyv, ajánljuk hát a ti figyelmetekbe is őket!

Varró Dani saját apai tapasztalatairól megírt játékos kis mondókái (amelyek közt van a pelenkázós mellett altatós, fürdetős, öltöztetős, büfiztetős) az Akinek a lába hatos című kötetben lelhetőek fel (ha még nem olvastátok, feltétlenül pótoljátok, kihagyhatatlan!) A fiatal sztárköltő apukának azóta növőfélben lévő kisfiához újabb versei is születtek, ezeket pedig az Akinek a foga kijött című kötetben találjátok. És persze a Hajnali Csillag Peremén verseskötetet is keressétek a polcokon, Kovács András Ferenc erdélyi költő csodálatos verseivel, ha még esetleg Réka lemezéről nem ismernétek őket :-))

Olvasós, nevetős, önfeledt nyári hétvégét!

Puszi: Gabi és Réka