">

Körömlakk-kurzus

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
gabireka_piros1Mert körömlakkozni kell. Szerintünk legalábbis. Ebben nincs mindig egyetértés köztünk, mert Gabi annyira nem szereti a körömlakkokkal való bíbelődést, de az Anyakanyar forgatásokon azért összekörmözünk, és igyekszünk ebben is jól kinézni együtt. A körömlakk öltöztet, persze éppen ezért nem is mindegy, hogy milyen lakkot használunk. Sokan esküsznek a visszafogott, francia manikűrre, van, aki mindig pirosra festi a körmét, és van, aki őrült sebességgel váltogatja a színeket. A körömlakkot persze kell tudni viselni. A hosszú karmokat is szeretheti valaki, mi nem tartozunk közéjük, és nemcsak azért, mert családanyaként, háztartást vezetve, gyereket nevelve ez lehetetlen küldetés lenne, hanem mert nem is tetszik.

De a rafinált jópofa színek, csillogások, amelyek jó minőségű, tartós lakk esetén nem pattogzanak le, hanem napokig, akár egy hétig is szépek maradnak, azok ellen kinek lehet kifogása? Nincs műkörmünk, tehát rendszeresen igyekszünk feltérképezni, hogy melyik az a körömápoló cucc, amelyik a legjobb hatású lehet számunkra. Most találtunk valami nagyon szuper dolgot, és nektek is megmutatjuk!

A vízbázisú körömlakkok tehát kíméletesebbek, koromlakktermészetbarát, innovatív alternatívái lehetnek a hagyományos, oldószeres lakkoknak. Ahogy minden más lakkozásnál, itt is fontos, hogy előtte mossunk alaposan kezet. A körmöt érdemes letörölni egy natúr körömlakklemosóval is, hogy a köröm teljesen zsír- és olajmentes legyen. Ha zsíros felszínre visszük fel a lakkot, gyengébb lesz az eredmény. Ahogy mutattuk is, fontos, hogy vékony, egyenletes rétegben vigyük fel a lakkot.  Két rétegben alkalmazva hozza a legszebb és tartósabb eredményt. Fontos, hogy az első réteget minimum 30 másodpercig hagyjuk, száradni mielőtt a második réteget felkenjük. A lakk száradási idejét természetesen befolyásolhatja a környezeti hő és a pára. Még tartósabbá és ellenállóbbá tehető a lakkozás, ha a végül színtelen lakk egy vékony rétegével rögzítjük azt. Egyébként sem jó lakkozás után gyorsan ebbe-abba belekapni, házmimunkát végezni, de a vízbázisú körömlakkoknál különösen fontos, hogy 3-4 órán belül tartózkodjunk a meleg vagy forró vízzel való érintkezéstől, tehát  ne mosogassunk, és ha lehet, ülőfürdőt se ekkor vegyünk :-)

Egyet nem árultunk el még nektek, hogy hol bukkanhattok erre a klassz lakkra, de most már nem titkoljuk tovább: a Myropolium kínálatában figyeltünk fel rá, és ha nem juttok el személyesen a boltba, megrendelhetitek interneten is. Mert lakkozni jó, lakkozni kell, de itt is fontos a minőség, az egészséges körmök megőrzése érdekében. Minket meggyőzött ez a termék, ajánljuk szeretettel!

Puszi: Réka és Gabi