">

Lazítsunk illatokkal!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Most már tényleg elindult a visszaszámlálás. Megjelentek a városban az első karácsonyi vásárok, már csak néhány nap és kigyúlnak a karácsonyi fények az utcákon, és forralt bor illata száll a levegőben. Megérkezett a hideg is hozzá természetesen, szóval jól is fog esni egy kis meleg nedű, fűszerekkel, narancshéjjal, netán még egy kis plusz rummal, ki hogy szereti. Előkészíthetjük a téli bögréinket, rénszarvasos, mikulásos, hópelyhes mintájúakat, és ideje a legmelegebb takarót is felkutatni a lakásban, mert jönnek a hosszú téli esték.

Persze illatokból soha nem elég. Az illatoknak fontos szerepe van a relaxálásban, az otthoni ellazulásban, kikapcsolódásban. Karácsony előtt mágnesként vonz bennünket minden olyan illat, amely emlékeztet a gyerekkorunkra, a meghittségre, az otthon melegére. Amíg pedig még nem sütünk éppen mézeskalácsot, meg hát nem ihatunk minden pillanatban forralt bort sem, addig is valahogy oda kell varázsolni ezt a hangulatot a lakásunkba.

airwick-1

Éppen ezért óriási örömmel fedeztük fel az Air Wick idei karácsonyra szánt újdonságát, a Wax Melts névre hallgató kis kütyüt, a 3 aprócska viaszrúddal. Ez egy elektromos kis készülék, amelybe helyezve egy-egy ilyen rudacskát, hamarosan felolvad a viasz, és hosszú időn keresztül csodálatos illatfelhőbe burkolja a környezetünket. Mi a forralt boros illatút teszteltük, és imádtuk! Zárójeles megjegyzés, hogy ki is rohantunk mindjárt összedobni egy adag forralt bort, annyira megkívántuk a szobában szálldosó illat alapján.

Hozzávalók:

  • 1 üveg vörösbor
  • 2-3 dl víz
  • 2 narancs kifacsart leve, és lereszelt héja
  • 1-2 fahéjrúd
  • kiskanálnyi őrölt szegfűszeg
  • 1-2 késhegynyi friss reszelt gyömbér

forralt-bor

Mi így szeretjük, így készítjük. A kedvenc karácsonyi bögrébe betöltve kuporodtunk le a fotelba, és vettünk a kezünkbe egy jegyzettömböt és kezdtük el összeírni, hogy kinek mit ajándékoznánk szívesen, milyen ötlet ugrott be a karácsonyi vacsorához. Egyszerűen ellenállhatatlanul karácsony lett a szobában, és ezt hálásan köszönjük az Air Wick Wax Meltnek. Ezek után most már nagyon kíváncsiak lettünk a Nagyi sütije illatra is, azután vajon kirohan az ember lánya a konyhába, és azonnal begyúrja a mézeskalács vagy a bejgli tésztáját? Nem tudjuk, de kipróbáljuk, ez biztos!

A forralt borral azért csak óvatosan, mert könnyen a fejünkbe szállhat! Úgyhogy inkább lazítsunk illatokkal, hiszen készülődünk, már csak néhány hét és itt a KARÁCSONY!!!