">

Le a fondorlatos bacikkal!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Anyaként az ember egészen biztosan megváltozik pár dologban. Ha babánk lesz, még az addig kicsit kevésbé pedáns mamik is felpörögnek, és nagyobb figyelmet fordítanak a tisztaságra. A gyerek körül legalábbis mindennek rendben kell lennie, és ennek érdekében minden eszközt bevet az ember lánya. Innentől kezdődik némelyek tisztaság- és takarításmániája, és az is, hogy árgus szemekkel fürkészünk mindenkit, aki kevesebb odafigyeléssel teszi mindezt. Az sem lesz mindegy egy idő után, hogy milyen eszközökkel, milyen tisztítószerekkel dolgozunk, szóval lehet mondani, hogy az anyaság felhangosítja bennünk a higiénia iránti igényt.

Persze jó esetben már gyerekkorban megtapasztaljuk, hogy bizony takarítania mindenkinek kell. Legyen az csak a ruháink elpakolása, segítség a konyhában vagy egy gyors porszívózás, amikor már kész vagyunk mindennel. Az anyukák viszont őrülten rutinosak lesznek rövid idő után, már tudják, hogy melyik feladatot mikor és mivel érdemes csinálni, viszont vannak tények, amit sokan nem ismernek, úgyhogy még őket is érhetik meglepetések. Vannak olyan információk, amelyekkel szerintünk most meglepetést okozunk sokatoknak.  

Felületek kontra bacik

Bár nem is hinnénk, de manapság rengeteg olyan eszközzel és felülettel találkozunk, amelyeknek köszönhetően folyamatosan ki vagyunk téve a nem látható kórokozók veszélyének. Ilyen például az okostelefon. Mindig nálunk van, babrálunk rajta napközben, evéskor szórakoztatjuk magunkat vele és hazafelé sem tesszük le. Kapaszkodjunk meg: egy átlagos telefon felületén tízszer annyi baktérium van, mint egy WC ülőkén. Márpedig nem sűrűn látni embereket kezet mosni telefon használat után.

A hűtőnk is tartogat meglepetéseket – egy átlagos frigóban 750x több a baci, mint amennyi szabad lenne: mondjuk kiömlött egy kis lé reggel az ételhordóból pakolás közben vagy nem dobtuk ki a múlt heti maradékot, mert nem volt idő, esetleg megromlott a tej és a dugót se tettük rá a megbontott boros üvegre a hétvégén. Mind-mind lehetőség a baktériumok elburjánzására.

Telefont és hűtőt, bár nem sűrűn, de szokás takarítani. Viszont mi van azokkal az eszközeinkkel, amelyeket takarításra használunk? Konyhai szivacsaink, rongyaink és törlőkendőink felelnek azokért a felszínekért, amelyek érintkeznek a táplálékunkkal. Nem gondolunk bele – hiszen minden nap tisztítunk velük – de a vizes, nedves környezet teremti meg a rosszindulatú mikrobák melegágyát. Az Arizonai Egyetem kutatása szerint egy négyzetcentiméteren akár 10 millió baktérium leledzhet takarító eszközeinken.

Na de ha koszos a szivacs és a törlőkendő, mit jelent ez ránk nézve? Betegségeknek és fertőzéseknek tesszük ki mind magunkat, mind szeretteinket. Egyes kutatások szerint a gyomorrontások többsége az otthoni eszközök tisztátlansága miatt alakul ki, és futótűzként söpörhet végig mindenkin, akivel kapcsolatba kerülünk, legyen az kolléga, barát vagy éppen a családunk.

Lehet ezt máshogy is!

Bevásárláskor elég átnézni a mosószereink összetevőit és leírását, hogy tudjuk mely termék képes megvédeni a láthatatlan veszélytől. Vásárlás során a legtöbb bolt polcain megtalálhatjuk a Dettol antibakteriális készítményeit, melyek garantáltan elpusztítják a kórokozók 99,9%-át*, köztük az E. colit, a szalmonellát, az MRSA-t is! Legyen az a nedves szivacs a csap mellett vagy a látszólag tiszta konyhapult, nem szükséges 60°Cos meleg vízhez nyúlni, hogy a mikrobák elpusztuljanak és az otthonunk újra biztonságos legyen. A gyengéd, mégis hatékony, fehérítőt és színezéket nem tartalmazó termékek biztonságosan használhatók a babafelszerelések környékén, és ott is ahol az ételek készülnek**. A nagyobb felületekre a Dettol Antibakteriális Felülettisztító Spray-t érdemes beszerezni, míg a Dettol Antibakteriális Felülettisztító Törlőkendő praktikus és könnyen használható kialakításának köszönhetően ideális a gyors és higiénikus takarításhoz.

No, hát lányok, asszonyok, anyucik! Mit szóltok mindehhez? Azonnal kifelé a régi szivacsokkal, cseréljük le azokat is gyakrabban, és szerezzük be ezt a csodakendőt, saját és családunk egészsége és biztonsága érdekében! Megyünk is takarítani!

A biocidokat biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!

** Élelmiszerekkel közvetlenül érintkező felületek esetében ivóvíz minőségű vízzel öblítse le a kezelt felületet.