">

Praktikus játék-tisztítás

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Vannak anyukák, akik igazi paramamik. Mindentől rettegnek, mindenen aggódnak, például attól is, hogy valahol bacikat szed össze a csemete. Aztán vannak a „laza mamik”, akik pedig szinte semmiből nem csinálnak gondot, szerintük nem kell annyira félteni a gyereket, például egy kis kosztól is csak erősödik az immunrendszer. Mi valahol a kettő között állunk, hiszen tényleg nem kell minden pillanatban súrolókefével és gumikesztyűvel futni a lurkók után, de azért a tisztaság, a higiénia és a baktériumok elleni védelem számunkra is nagyon fontos.

Vegyük például a játszóházakat. Na ott kitör a frász, ha arra gondolunk, hogy vajon milyen régen nem fertőtlenítették az ugrálóvárakat, a műanyag labdatengereket, úgy egyáltalán bármit. Ezért aztán járványos időszakban, de télen főleg inkább igyekszünk elkerülni ezeket a helyeket, hiszen ott nem tudunk magunk semmit sem tenni az ügy érdekében. De mondjuk nem sokban más a helyzet akkor sem, ha a gyerekünk előszeretettel hurcolja el otthonról a játékait, oviba, iskolába, egyéb helyekre. Ekkor azért van eszközünk arra, hogy otthon egy kicsit gondját viseljük a játékrészlegnek.

Ugyanez a szitu akkor is, ha vendéggyerekek jártak nálunk, örömmel látjuk őket persze, de azért a következő takarításnál nem baj, ha végigfutunk a gyerekszoba berendezésén egy kis fertőtlenítéssel. Félreértés nem azért, mert azt hisszük, hogy otthon náluk nincs takarítás, de a különböző közösségekben időt töltő gyerekek önhibájukon kívül is hozhatnak magukkal ruhájukon, cipőjükön, saját tárgyaikon bacikat. És a biztonság meg a békesség, de főleg a higiénia és az egészség ilyenkor is mindennél fontosabb. A láthatatlan bacik sajnos mindenhol ott vannak, gondoljunk csak arra a hihetetlen tényre, hogy egy tévé távirányítón, egy tableten, okostelefonon, X-Box irányítón elképesztően sok kórokozó bukkanhat elő, és ugyebár ők tényleg hívatlan vendégek.

Úgyhogy ilyenkor azért az a legjobb, ha gyorsan felvesszük a küzdelmet, és szivacsot, törlőkendőt rántunk elő és pikkpakk áttörölgetjük a szóba jöhető felületeket, játékokat. Persze nem mindegy, hogy mit használunk, hiszen fontos, hogy a szivacsunk és a törlőkendőnk is tiszták legyenek, mert ha vizesek, nedvesek maradnak, akkor nem pusztulnak el a rosszindulatú mikrobák. Egy négyzetcentiméteren akár 10 millió baktérium leledzhet takarító eszközeinken. 60°C hőmérséklet alatt ezek a mikrobák nem pusztulnak el, így az átlagos mosószerek és szappanok nem védik meg eszközeinket.

Amikor vásárolunk, mindenképpen nézzük át a mosószereink összetevőit és leírását, hogy tudjuk mely termék képes megvédeni a láthatatlan veszélytől. Szerencsére ma már a legtöbb bolt polcain megtalálhatjuk a Dettol antibakteriális készítményeit, melyek garantáltan elpusztítják a kórokozók 99,9%-át*, közte az E. colit, a szalmonellát, az MRSA-t is. Így nem szükséges 60°C-os meleg vízhez nyúlni, hogy a mikrobák elpusztuljanak és a gyerekszoba is újra biztonságos legyen. A gyengéd, mégis hatékony, fehérítőt és színezéket nem tartalmazó termékek biztonságosan használhatók a babafelszerelések környékén, amúgy pedig ott is, ahol az ételek készülnek**. A nagyobb felületekre a Dettol Antibakteriális Felülettisztító Spray-t érdemes beszerezni, míg a Dettol Antibakteriális Felülettisztító Törlőkendő praktikus és könnyen használható kialakításának köszönhetően. Ideális a gyors és higiénikus takarításhoz, ezekkel könnyedén rendbe szedhetjük a gyerekszobát is.

* A biocidokat biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!

** Élelmiszerekkel közvetlenül érintkező felületek esetében ivóvíz minőségű vízzel öblítse le a kezelt felületet.