">

Légzéssel a teremtésért

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
A Holmes Place-ben már jártatok velem. Murinkó Orsival, aki az edzőm megmutattuk nektek, hogy a terhességem alatt az edzéseinken milyen gyakorlatokat tudtam csinálni, egy kismama mit tehet, mit nem. A Holmes Place-ben természetesen a szülésem óta is rendszeresen megfordulok és mozgok, de legutóbb egy nagyon izgalmas programon vettem részt, ami szintén edzés, csak nem a testünké, hanem az elménkké. Tudjátok már rólam, hogy a gondolat teremtő erejében hiszek, ezért amikor tudomást szereztem arról, hogy Carlos Sampaio, egy speciális The Special ONE tréninget tart Magyarországon éppen a Holmes Place-ben, nem hagyhattam ki a lehetőséget.

Soha ne veszítsetek el egyetlen napot sem az életetekből! Ez talán a kurzus esszenciája, de haladjunk sorban.

Az egyik leghasznosabb gyakorlat, amivel egy légzéstechnikát sikerült elsajátítanom, a következőképpen fest. Már írtam nektek korábban is arról, hogy a légzés mennyire fontos, hogy könnyebb meditatív állapotba kerülni, ha tudatosan légzünk be és ki, így nem is csodálkoztam azon, hogy – persze sok minden más mellett – Carlos is légzőgyakorlatot is tanított nekünk. A dinamikája lesz fontos a dolognak. Nyolcra belélegzel, 28-32 másodpercig tartsd bent a levegőt, tizenkét másodperc alatt pedig fújd ki. Hát nem mondom, hogy könnyű, az elején nekem is kicsit olyan volt, hogy majdnem megfulladtam. Nekem bent tartani volt nehezebb, de volt olyan, akinek már beszéltem erről és arról számolt be, hogy túl hosszú a 12 másodperc a kifújásra, addig neki nem tart. Gyakorolni kell ezt is, mint annyi minden mást. Úgy számoljatok, hogy kb. egy számolás egy másodpercnek feleljen meg! És hogy ennek mi értelme van? Olyan, mintha egy kávét innál meg, ha egymás után tízszer csinálod. Kitágítja az ereket, még a legkisebb hajszáleret is munkába állítja. Egyszerűen élénkít és felébreszt. Ha minden reggel megcsinálod, akkor valóban lesz elég erőd a naphoz, energiát tudsz adni magadnak, és így tényleg soha, soha egy nap sem vész el az életedből a rosszkedv, vagy a vitalitás hiánya miatt. Mert minden napra szükséged van ahhoz, hogy a célod elérd.

Carlos emlékeztetett minket egy mondásra, mely szerint az ember, aki ma vagy, az nem más, mint az öt éve elképzelt éned. Ezért is fontos, hogy hogyan gondolkodsz magadról, a céljaidról, hogy mit teszel magadért, mit teszel a célod eléréséért. Néhány nagyon egyszerű, a napi rutinba is könnyen beépíthető tanácsot kaptam Carlostól. Tűzz ki magad elé például nagyon konkrétan egy célt, ezt írd fel egy papírra, és hordd mindig magadnál! Írd fel rá azt is, hogy ezt a célt milyen dátumra éred el. Írd fel a dátumot is a papírra! Ha mindig csak a „majdban” képzeled el a jövőt, az sosem jön el. Ezért is fontos, hogy dátumot is írj a cél mellé. Ezután nincs vége a dolognak.

A következő jó tanács, amit megtehetsz, hogy másold le azokat az embereket, akik már elérték azt, amire te vágysz. Olvass utána az életüknek, próbáld meg ellesni az ő titkaikat, építsd be az életedbe azt, amit a tanulmányozásuk során megtanultál tőlük. És még mindig nincs ám vége!

Minden nap három dolgot tegyél meg azért, hogy a célod elérd. Ne gondoljatok feltétlenül nagy dolgokra, csak tudjátok, ha adott dolgot tesztek, akkor azt azért teszitek, hogy célotokat elérjétek. Amit szeretnénk elérni, arról beszélni másoknak viszont nem szabad, úgyhogy most én sem árulom el nektek, mi a cél, amiért három dolgot minden nap megteszek. Egyébként szoktam vizualizálni is. Minél pontosabban elképzelem magamat a helyzetben, amiben már megtörténik velem a vágyam, amiben már éppen történik velem az, ami most még nincs itt, de számomra már szinte valóságos. Carlos szerint egyébként az elalvás előtti néhány perc, az ébrenlét és az álom közötti időszak remekül alkalmas arra, hogy vizualizáljunk.

Carlos egy nagyon szemléletes példával illusztrálta, hogyan jutunk el célunk eléréséhez. Van egy repülőgép, ami Milánóban felszáll, az úticélja pedig New York. Az hogy New York felé tart, és azt el fogja érni, nem kérdés. Ha út közben viharba kerül, nem fordul vissza, ha légörvény van, a pilóta továbbra is a célra tart, és nem engedi ledobni a gépet. Rugalmasan alkalmazkodik a helyzethez, ez nem is kérdés, de útirányt nem téveszt. És aztán a gép egyszer csak landol New Yorkban, mint ahogy mi is egyszer csak elérjük a célunkat.

Ha érdekel titeket Carlos Sampaio kurzusa, még lehetőségetek van részt venni rajta, hiszen március 9-én lesz egy következő alkalom.

Puszi: Gabi