">

Limonádé-korszak, gyere!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
gabi_rekaIdén még nem jött el ez a pillanat. De abban bízunk, hogy már csak napok kérdése. Hogy milyen pillanat? Amikor a hőmérő higanyszála úgy megugrik hirtelen, hogy semmi más nem segít rajtunk, csak egy igazi finom hűs limonádé! Jó, jó, persze, hogy tudjuk, hogy év közben is elég folyadékot kell inni, és reméljük, nemcsak mi, hanem ti is úgy vagytok vele, hogy akad a környéketeken mindig pohár vagy vizespalack, és igyekeztek testsúlytól függően legalább 2-3, vagy akár még annál is több liternyi vizet meginni.

A limonádé egy remek találmány. Nem tudni pontosan, kinek köszönhetjük, de állítólag Egyiptomból indult világhódító útjára. Az eredeti változat a citrom és cukor kombinációjára épül, de hát ma már bizony se szeri se száma a varázslatos frissítőknek. Bodzás, levendulás, rozmaringos változat is létezik már, és gyümölcsből pedig mindig a szezonnak megfelelőt lehet használni. Ahhoz persze, hogy kellőképpen frissítő, szomjat oltó legyen, sosem árt, ha inkább pikáns, mint túl édes, és az egészségesebb élet kedvéért az se baj, ha nem szénsavas. Aki puffadásra hajlamos, inkább kerülje a szénsavat, ma már sehol sem lepődnek meg, ha az étlapról limonádét választva mentes vízből és cukormentesen kérjük a frissítő itókánkat!

Ha már a szezonról beszélünk, hát minek van éppen még  a szezonja? Naná, hogy az epernek! Úgyhogy arra gondoltunk, itt az ideje, hogy felidézzük azt a látogatást, amelyet a Sofitel hotel Paris Budapest Bárjában tettünk, amikor Tóth Zoltán mixer mutatott nekünk egy-két praktikát. A Szexi Vaníliás Epres Limonádé elkészítését most ti is megtanulhatjátok velünk! :-)

A piacon még akad eper, hétvégére állítólag itt a kánikula is, úgyhogy próbáljátok ki ezt a receptet, keverjetek ti is bátran egy szexi koktélt, sok eperrel, citrommal, jéggel, biztosan sikere lesz majd!
Puszi: Réka és Gabi