">

Madarász utcai Gyermekkor

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
reka_szinesVoltatok már olyan helyen, ahová nem szívesen mentek, de mégis jó érzéssel, de legalábbis kavargó érzelmekkel távoztok? Segítek egy picit. Meséltem már, hogy Beninek néhány hete megzúzódott a lába, és rohantunk a Madarászba. Máskor is voltunk már, de most valahogy más szemmel láttam mindent. Mégpedig azért, mert nemrégiben alkalmam nyílt közelebbről megismerni a kórház dolgozóit, és sok kis beteget, akik tartósan a kórház falai között kell, hogy töltsék az idejüket. Karácsony előtt megadatott az a lehetőség, hogy énekelhettem, mesélhettem nekik, és ez nem csupán számukra volt ajándék. Egy anyai szívnek különösen nehéz elfojtani az elsőre feltörő érzelmeket, és meglátni azt, hogy micsoda szeretet, figyelem öleli körül az ott betegeskedőket. és azt hiszem a dolgozókat is. Ez az energia ugyanis oda-vissza áramlik. Én magam is annyit kaptam belőle az alatt a pár óra alatt, amíg ott voltam, hogy nem győztem elraktározni.  Két dologra szeretném felhívni a figyelmeteket a kórházzal kapcsolatban. Az egyiket egy közlemény formájában, csakis a pontosság kedvéért!

„A Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai madaraszGyermekkórháza – a különféle hírekkel ellentétben – a továbbiakban is változatlanul, a megszokott színvonalon üzemel. A gyermeksebészeti ügyelet megszűnése kizárólag az eddig szokásos kedd, csütörtök éjszakai, valamint a hétvégi vasárnapi ügyelet megszűnését jelenti.

Április 1-jétől a kórházban hétfőtől csütörtökig reggel 08.00 – este 19.00 -ig, pénteken 08.00 – 17.00 -ig van gyermeksebészeti rendelés, UH és RTG diagnosztikai, aneszteziológiai, labor és belgyógyászati háttérrel. A műtéti előjegyzés és ellátás folyamatos, a gyermeksebészeti osztály változatlanul látja el a betegeket. A Kórház Intenzív és Belgyógyászati osztályának munkarendjében nem történt változás.” (Dr. Nagy Anikó , Főigazgató Főorvos)

gyermekkor_alapitvanyA másik pedig: Talán ismerős nektek a Gyermekkor Alapítvány neve.  Dr. Kemény János főorvos, elnök és csapata évek óta azon fáradozik, hogy a gyerekek számára minden lehetőség adott legyen a gyors, és komfortos körülmények között történő gyógyuláshoz.

 Az alapítvány főbb céljai:

  • a Gyermekkórház- és intézményei eszköz és műszerparkjának modernizálása, korszerűsítése
  • a Gyermekkórház- és intézményei megújításának, korszerűsítésének és rekonstrukciós bővítésének segítése
  • az intézményben dolgozó egészségügyi dolgozók szakmai képzsének- és továbbképzésének ösztönzése és segítése, valamint munkakörülményeik javításának támogatása
  • a korszerű gyermekgyógyászatban alkalmazott eljárások tanulmányozásának támogatása
  • a gyermekkórház ellátási területéhez tartozó gyermek és fiatalkorú lakosság egészségi állapotnak javítását célzó népegészségügyi, megelőző, egészségfejlesztési, és gyógyító tevékenység támogatása
  • a cél megvalósulását elősegítő akciók szervezése, valamint fejlesztések támogassa
  • a kórházunkban ápolt gyermekek megfelelő egészségi és pszichés állapotának biztosítása

De, ha rákattintotok az alapítvány honlapjára, megnézhetitek a csodás új kórtermeket, és olvashattok a kutyaterápiás programról, ami sok-sok gyerek gyógyulását segíti. Most jön a kérés: van az a bizonyos 1%, amelyeket személyi jövedelemadótokból felajánlhattok. Ha még nem döntöttetek, ajánlom figyelmetekbe a Gyermekkor Alapítvány munkáját.

Végül a kívánság: sose kelljen megtudnunk, hogy milyen lehet hosszabb időt itt tölteni!

Puszi: Réka